Helyi közélet

2017.02.03. 10:23

Hidegtűrő vírusok

<em>Néhány éve még az őszi és tavaszi időszakban a mínuszokért imádkoztunk, hogy megállítsa az influenzát. Most meg… </em> Horváth Imre írása.

Néhány éve még az őszi és tavaszi időszakban a mínuszokért imádkoztunk, hogy megállítsa az influenzát. Most meg… Horváth Imre írása.

Sokat hallani róla, hogy a kórokozók folyamatosan alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez, az új gyógyszerekhez, oltóanyagokhoz, és ezért folyamatosan fejleszteni kell, hogy eredményesen harcolhassunk ellenük. Úgy látszik, a jó néhány éve nem tapasztalt mínuszokhoz is gyorsabban szoktak hozzá, mint mi, ugyanis a nagy hideg egyáltalán nem állította meg a tömeges megbetegedéseket – járványról nem beszélek, mert még a számra üt az ÁNTSZ. A három gyermekem az elmúlt hetekben különböző összetételekben átesett az influenzán, rotán, arcüreg-, hörgő-, középfül- és tüdőgyulladáson. Ezek felét nekem is átadták előzékenyen. Most pedig, mire javulóban vagyunk és úgy tűnik, lecsengett minden nálunk, azt várjuk, hogy a középső elkapja-e az oviban a bárányhimlőt. Mert ott meg az felezte meg éppen a csoportot.

Gyerekkoromban hidegebb teleket játszottunk végig a hóban egészségesen, de úgy tűnik, az elmúlt évek enyhébb telei nem nekünk kedveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában