Helyi közélet

2016.08.19. 19:17

Dohos valóság

<strong><em>Van élet a világhálón kívül? S ha nincs, akkor én már nem élek? Vajon létezik mindaz, amiről egy másodpercen belül nem készül fotó, létezik az, ami nem kerül ki a Facebookra? Hány lájk az élet, hány lájk a valóság? Ezek a kérdések kavarogtak bennem, miközben próbáltam visszatérni Modigliani fekvő aktjához, ami a budapesti kiállítás fő attrakciója. </em>Szántó Rita írása.</strong>

Van élet a világhálón kívül? S ha nincs, akkor én már nem élek? Vajon létezik mindaz, amiről egy másodpercen belül nem készül fotó, létezik az, ami nem kerül ki a Facebookra? Hány lájk az élet, hány lájk a valóság? Ezek a kérdések kavarogtak bennem, miközben próbáltam visszatérni Modigliani fekvő aktjához, ami a budapesti kiállítás fő attrakciója. Szántó Rita írása.

Mielőtt a fenti kérdések felmerültek volna, boldogan gyönyörködtem a képben. Ültem a festmény elé kihelyezett ülőkén és elvarázsolt az olasz festő alkotása, az, hogy egy olyan képet láthatok, ami másodszor jár Európában, és valószínű, soha nem lesz több milliárd forintom arra, hogy a nappalim falán gyönyörködjem benne.

Elmélkedésemből a mellettem ülő lány zökkentett ki, aki éppen egy selfie-t töltött fel magáról a Facebookra, majd nézegette, kinek tetszik, kinek nem. Nekem pont nem tetszett, mármint, amit csinált. Persze nem szóltam, az ő élete, az ő világa, az ő Facebookja.

A festmény pedig az én élményem maradt. Ebben a mára kicsit megkopott, dohos valóságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában