Helyi közélet

2016.01.25. 08:25

A miskolci tanárok nem elégedettek

Miskolc - Nem javítgatni kell az oktatás rendszerén, hanem teljesen újra van szükség - ezt mondta az RTL híradójának az emberi erőforrások miniszterének vasárnapi ígéreteiről a miskolci tiltakozó akciót indító tanárok egyike.

Miskolc - Nem javítgatni kell az oktatás rendszerén, hanem teljesen újra van szükség - ezt mondta az RTL híradójának az emberi erőforrások miniszterének vasárnapi ígéreteiről a miskolci tiltakozó akciót indító tanárok egyike.

Balog Zoltán és a köznevelési államtitkár csökkenő adminisztrációról, és az úgynevezett köznevelési kerekasztal összehívásáról beszélt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint viszont a bürokráciacsökkentés nem oldja meg a legsürgősebb gondokat.

Videó forrása: RTL Klub


Budapest - Fontos a szakmai konszenzus ahhoz, hogy az iskolarendszer versenyképes, használható tudáshoz segítse a gyermekeket - hangsúlyozta Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár az M1 aktuális csatornán szombat este.

Miskolc - Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke Miskolcon járt, és a hermanos tanárokkal beszélgetett.

Miskolc, Budapest - A Herman Ottó Gimnázium nyílt levele már december elején a köznevelési államtitkárságon lehetett.

Budapest, Miskolc - Vajon mire elég a Herman gimnázium nyílt levele és az azt követő országos összefogás?

Miskolc - Marci szülei pedagógusok, ő viszont már biztos nem szeretne az lenni. Pál feleségének hajnalban kell kelnie dolgozatokat javítani, mert a napja elmegy a felesleges adminisztrációval. Emília pedig már szorongáscsökkentővel jár be az iskolába tanítani. Több mint tízezren írták alá az oktatáspolitikai változtatások ellen tiltakozó petíciót. A legdrámaibb hozzászólások közül szemezgettünk. Az Abcúg cikke.

Miskolc - Pilz Olivér szerint két frusztrált fél van a jelenlegi iskolákban: a tanár és a diák. Interjú: Pilz Olivérrel, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnökével.

Miskolc - Hamarosan megalakul a Miskolci Tankerület Közalkalmazotti Tanácsának Szövetsége.

Miskolc - Nyűgös, ideges tanárokkal, alacsony színvonalú tanórákkal és pszichés nehézségekkel szenvedik meg a diákok, hogy papírmunkát és szakfelügyelőket sóztak a tanáraikra. Ezért sürgeti nyílt levélben az oktatási rendszer változását a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestülete, amelyhez keddig több mint kétezren csatlakoztak.

Miskolc - A Nemzeti Pedagógus Kar válaszlevélben reagált a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által megfogalmazott nyílt levélre, melyet szerdán tettünk közzé portálunkon. A NPK egyetért azzal, hogy a magyar köznevelés súlyos problémákkal küzd, és közös beszélgetésre invitálja a gimnázium tantestületét.

Miskolc - Kedden egy, a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által megfogalmazott nyílt levél érkezett szerkesztőségünkbe. Úgy fogalmaznak: hiába juttatták el észrevételeiket az oktatás irányítóihoz, semmiféle választ nem kaptak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában