Szombaton indul a munka

2024.04.26. 14:00

Felújítják, festik az útburkolati jeleket Miskolcon

A festési munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra.

Átmeneti, félpályás útlezárással járhat majd az útburkolaltok festése

Fotó: MW

Elkezdi a város forgalmasabb útjain a gyalogátkelő helyek, a kerékpáros nyomvonalak és egyéb lekopott útburkolati jelek festési munkáit április 27-én (szombaton) a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A munkálatok saját kivitelezésben és alvállalkozó bevonásával történnek. A festési munkák a melegebb idő beköszöntével kezdődhetnek el. A munkát többféle technológiával (hideg plasztik, oldószeres festék) végzik el. Az elmúlt hetekben a Társaság Útellenőri Szolgálatának és műszaki ellenőreinek előzetes felmérése alapján a festési munkák előkészítése folyt. Ekkor meghatározták, hogy mely útszakaszokat fessék az első ütemben. Elsőként a Miskolctapolcai utca, a Csabai kapu, a Görgei Artur utca, a belváros és az Avas területén indulnak, majd folytatódik a munka város főbb közlekedési útvonalain. A festési munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra. A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda igyekszik a feladatot a hétvégén, kisebb forgalom mellett, illetve az éjszakai órákban elvégezni. 

A forgalmasabb útszakaszokon torlódás alakulhat ki, ezért kérik az arra közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet minden esetben táblák jeleznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában