Helyi közélet

2015.11.12. 11:43

Videó: "A mi városunk, Miskolc" - 1981-es film!

Miskolc - “A mi városunk, Miskolc” címmel György István rendezésében forgattak a borsodi megyeszékhelyről dokumentumfilmet a ’80-as évek elején. Nézze csak!

Miskolc - “A mi városunk, Miskolc” címmel György István rendezésében forgattak a borsodi megyeszékhelyről dokumentumfilmet a ’80-as évek elején. Nézze csak!

Hogy milyen volt 35 esztendeje Miskolc? A Tiszai pályaudvar, a Búza tér, az Avas, a Széchenyi utca forgataga, vagy éppen az Avasi Kilátóból a város?

Nézze meg a nem mindennapi kordokumentum mindkét részét!

JLI


Így fejlődött az Avas Kilátó – epikus fotósorozat Miskolcról

Miskolc - A Diósgyőri Vár mellett az Avasi Kilátó Miskolc egyik legfőbb nevezetessége. Száz éve alatt rengeteget változott a környék, illetve maga a kilátó is. Most megnézheti!

 

Videó: Egy kis lakótelepi paneltörténelem Miskolcon

Kazincbarcika, Miskolc - Az 1970-es évektől Miskolcon is gombamód szaporodtak az előregyártott vasbeton elemekből készült panelházak. Ám nemcsak társasházak épültek így, hanem oktatási intézmények. Erre hozták létre a borsodi vázpanel rendszert, a legelső ilyen iskola Kazincbarcikán épült. A korabeli dokumentumfilmen bepillantást nyerhetünk az épülő avasi lakótelepbe és a panelszerkezetes építészet csínjába-bínjába.

Egy csepp retro: Így éltek Lillafüreden a kiskatonák a nyolcvanas években

Miskolc - Most sport- és kalandpark,  30 éve még laktanya volt - így éltek Lillafüreden a kiskatonák a Zalka Máté laktanyában.

 

 

Egy csepp retro: Így épült fel a Kilián

Miskolc - A Kilián városrész a mai napig az egyik legélhetőbb lakótelepi környezet Miskolcon, nem véletlenül kapott a tervezője Ybl-díjat. Most megnézheti, hogy épült fel!

 

 

Egy csepp retro: Ilyen volt Miskolc a nyolcvanas évek derekán

Miskolc - Egy újabb kiváló régi videót került elő Miskolcról. Mai szemmel furának tűnő öltözékek, régi járművek, makettszerűen új lakótelepek, tervek és remények láthatóak a vágóképeken. Ilyenek voltunk 1986-ban - olvasható a Mit Miskolc adhatott blogon.

 

Keresse meg otthonát ezen a rejtélyes Miskolc térképen!

Miskolc - Egy rég elfeledett, ismeretlen eredetű Miskolc térkép került elő nemrégiben egy távoli ismerős fiókjának mélyéről - írja a miskolcblog.

 

 

Videó: Így változott Miskolc az utóbbi 100 évben

Miskolc - Ablakot nyitunk a miskolci múltra: videón köszön vissza Miskolc belvárosának múltja és jelene. Nézze meg mennyit változott a Széchenyi utca, a Villanyrendőr vagy a Városház tér az utóbbi évszázadban!

 

 

Száz évvel ezelőtt ilyennek képzelték a mai Miskolcot

Miskolc - Nem jött be. Se "fejjel lefelé villamosunk", se léghajón.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában