Keresse meg otthonát ezen a rejtélyes Miskolc térképen!

Akt.:
Keresse meg otthonát ezen a rejtélyes Miskolc térképen!
Miskolc – Egy rég elfeledett, ismeretlen eredetű Miskolc térkép került elő nemrégiben egy távoli ismerős fiókjának mélyéről – írja a miskolcblog.

A térképről gyakorlatilag semmit nem tudunk, sem a készítő mivoltát, sem azt, hogy vajon mikor készülhetett vagy éppen milyen céllal. A Miskolc Blog szerint az ötvenes évek első felében születhetett, mert az Avason még a Szeghalmy-féle fa kilátó látható. Tessék csak jól átbogarászni a rajzot, egészen érdekes részleteket lehet találni rajta!

miskolc1960

Nagyobb méretért kattintson a képre!

 

Tud valamit a rejtélyes térképről? Esetleg ismeri az eredetét? Írja meg nekünk!


Videó: Így változott Miskolc az utóbbi 100 évben

Miskolc – Ablakot nyitunk a miskolci múltra: videón köszön vissza Miskolc belvárosának múltja és jelene. Nézze meg mennyit változott a Széchenyi utca, a Villanyrendőr vagy a Városház tér az utóbbi évszázadban!

ablak-a-multra1

Fotók: Ablak a miskolci múltra I.

Miskolc – Kíváncsi, hogy milyen volt a főutca vagy a Hősök tere hatvan éve? Megnézné, hogy mennyit változott a Tiszai az utóbbi fél évszázadban? Ablakot nyitunk a miskolci múltra. Kukucskáljon be ön is!

ablak-a-multra2

Fotók: Ablak a miskolci múltra II.

Miskolc – Emlékszik arra, amikor a Mindsztent téren átdöcögött a villamos? Arra, hogy egykor jártak buszok a főutcán? No és az megvan, hogy milyen volt a régi Centrum Áruház? Nem? Akkor megmutatjuk! Újabb ablakot nyitunk a miskolci múltra. Kukucskáljon be ön is!

buzater_mvk_retro

Videó: Így tömegközlekedtünk régen Miskolcon

Miskolc – Évtizedekkel ezelőtt Kováts Miklós rendezésében készült egy dokumentum film, amely a miskolci tömegközlekedés történetét mutatja be. Az MVK Zrt. szerencsére megőrizte, mi meg nézhetjük!