Bulvár, celeb

2011.07.29. 17:42

Újabb brit királyi esküvő, kisebb hírveréssel

London (MTI) - Ismét királyi menyegzőre készül Nagy-Britannia, de az eseményt övező hírverés ezúttal jóval csendesebb, mint amely Vilmos herceg világraszóló áprilisi esküvőjét kísérte.

London (MTI) - Ismét királyi menyegzőre készül Nagy-Britannia, de az eseményt övező hírverés ezúttal jóval csendesebb, mint amely Vilmos herceg világraszóló áprilisi esküvőjét kísérte.

  Szombaton II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája, Zara Phillips esküszik örök hűséget polgári származású - vele már hét éve együtt élő - vőlegényének, Mike Tindall angol rögbisztárnak.

Zara Phillips az uralkodó egyetlen lányának, Anna hercegnőnek a gyermeke, és a 13. helyen áll a brit trónutódlási sorrendben. Unokatestvére, Vilmos herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - ellenben édesapja után a második ugyanebben a sorban, és ennek megfelelően áprilisi esküvője az utóbbi évtizedek legnagyobb közéleti eseménye volt Nagy-Britanniában, sőt talán az egész világon.

Vilmos és menyasszonya, a szintén polgári származású - azóta Katalin cambridge-i hercegnővé előlépett - Kate Middleton esküvői ceremóniájának televíziós közvetítését óvatos becslések szerint is kétmilliárd néző figyelte világszerte, London utcáin pedig egymillió alattvaló ünnepelte a Westminster apátságba érkező, majd onnan házastársakként távozó hercegi párt.

Edinburgh egyik kis templomában házasodik a pár

A 30 esztendős Zara Phillips és a 32 éves Mike Tindall azonban a skót főváros, Edinburgh egyik kisebb templomában házasodik össze. Az eseményen természetesen jelen lesznek a nagyszülők - vagyis a királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg -, ám a vendégsereg "celebszintjét" összes sem lehet vetni azzal a csillogó sztárparádéval, amely Vilmosék áprilisi esküvőjére felvonult. A Westminster apátságba meghívott 1900 vendég között jelen volt David Beckham és Sir Paul McCartney ugyanúgy, mint Sir Elton John és az egész brit kormány, nem beszélve a külföldi uralkodóházak számtalan képviselőjéről.

Az edinburghi Canongate templomban és a szombati esküvő utáni fogadáson azonban elsősorban a lovassportok és a rögbi világából várhatók vendégek, hiszen Zara Phillips és Mike Tindall e két sportágban jeleskedik.

A ceremóniát a televíziós állomások nem közvetítik egyenesben, de a közeli barátok szerint a pár ennek kifejezetten örül, mivel mindketten ódzkodnak a nagy nyilvánosságtól, és nem szeretik a felhajtást. A vőlegény hozzáállását jellemzi, hogy - amint édesanyja a pénteki Daily Mailnek elmondta - Tindall többször is kijelentette: az sem érdekelné, ha "Zara egy Tesco áruház pénztárosaként dolgozna", mert a személyisége a lényeg, nem a rokonság.

Mike Tindall - Kate Middletontól eltérően - a frigy után semmilyen királyi titulusra nem számíthat, mivel majdani feleségének sincs semmilyen címe; megszólításuk szombattól Mr. és Mrs. Tindall lesz. A BBC által megszólaltatott monarchiaszakértők szerint valójában nem is Mike Tindall házasodik be a királyi családba, hanem Zara Phillips "házasodik ki" onnan, tekintettel a pár köznapi státusára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!