Helyi közélet

2015.10.27. 13:38

Talált kisfiú Miskolcon - Nevelőszülőké lehet hamarosan Gerzsonka

Miskolc - Az egy hete az utcán hagyva talált Gerzson egészséges és jól érzi magát.

Miskolc - Az egy hete az utcán hagyva talált Gerzson egészséges és jól érzi magát.Múlt hétfőn délután – lakossági bejelentés alapján – találtak rá a miskolci Stadion utcán a – mint csak egy jó nap múlva derült ki – két és fél éves Gerzsonkára. A fiúcskát a megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjába vitték, ahol megvizsgálták és gondoskodtak róla, amíg a szülei érte mennek.

Egészséges, de…

Mint lapunkban is olvashatták, az egészségügyi szakemberek azt állapították meg, hogy a fiú jó egészségi állapotban van, de látszik viselkedésén a lelki, szellemi gondoskodás hiánya.

A rendőrség nagy erőkkel és lakossági felhívással is próbált a nyomára jutni az elhagyott kisfiú szüleinek. Kissé kalandos körülmények között – egy bejelentés alapján – telefonon találtak rá az anyára, ám a kapcsolat megszakadt. Végül is sikerült megtalálni és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállítani az édesanyát. Azt mondta kihallgatásakor, hogy nem ő, hanem élettársa hagyta az utcán a kicsit egy veszekedés után.

Mivel az élettárs ennek ellenkezőjét állítja, a nyomozásnak kell majd kideríteni az igazságot. Mindenesetre kiskorú veszélyeztetése miatt indult el a rendőrségi eljárás, így az anya a gyermeket egyelőre nem kaphatja vissza.

Később dől el a sorsa

Gerzsonkát múlt héten csütörtökön ideiglenesen állami gondozásba vették és átmenetileg nevelőszülőkhöz került. A jog szerint 35 nap van arra, hogy véglegesen eldőljön, nevelőszülőknél marad-e a kicsi.

ÉM-SZB


Előzmények:

Miskolc - A talált fiú kórházban van. Gerzsonka édesanyja tagadja, hogy elhagyta volna. Ideiglenesen állami gondozásba veszik. tovább »

Miskolc - Jó egy hónap alatt dől el a Miskolcon, az utcán hagyott kisfiú sorsa. tovább »

Miskolc - Azonosították, elfogták, majd a miskolci rendőrkapitányságra előállították annak a két és féléves kisfiúnak az édesanyját, akit hétfőn találtak Miskolcon, a Stadion utcában - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. tovább »

Miskolc - A rendőrségi felhívás eredményeként sikerült azonosítani a 2015. október 19-én elhagyott miskolci kisfiú édesanyját. tovább »

Miskolc - Az édesanya és élettársa is tagadja, hogy „elhagyta” volna a talált gyereket. tovább »

Miskolc - Mint megtudtuk, lakossági bejelentés alapján megtalálták annak a gyermeknek az édesanyját, akit hétfőn délután a miskolci Stadion utcában találtak. tovább »

Miskolc - Egy 3-4 év körüli kisfiút találtak Miskolcon a Stadion utcában hétfőn. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában