Helyi közélet

2011.07.10. 21:10

Új polgármester Göncön és Lénárddarócon

Gönc, Lénárddaróc - Időközi választást tartottak vasárnap Göncön és Lénárddarócon. Göncön az előző képviselő-testület április közepén feloszlatta magát.

Gönc, Lénárddaróc - Időközi választást tartottak vasárnap Göncön és Lénárddarócon. Göncön az előző képviselő-testület április közepén feloszlatta magát. A városban polgármestert és hattagú képviselő-testületet választottak vasárnap. Hárman indultak a polgármesteri székért: a korábbi főállású polgármester, Bánszkyné Szepesi Éva független jelölt – aki a januárban felszámolás alá került Jógazda Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatójaként is ismertségre tett szert –, Sivák János szintén független jelölt és Molnár János, aki a Fidesz-KDNP támogatását élvezte.

A három jelölt közül a szavazásra jogosult gönci lakosok többsége Sivák Jánosnak szavazott bizalmat. Az előzetes eredmények szerint ő 408, a korábbi polgármester, Bánszkyné Szepesi Éva 315, míg Molnár János 261 voksot kapott. Lénárddarócon azért írtak ki időközi választást, mert az előző polgármester összeférhetetlenség miatt lemondott. Vasárnap Komjáthyné Kaló Ágnest választották polgármesternek a településen. A névjegyzékben szereplő 268 szavazó közül 215-en voksoltak, közülük 111-en Komjáthyné Kaló Ágnesre, 103-an a korábbi alpolgármesterre, Bárdos István Gusztávnéra, míg egy érvénytelen szavazatot találtak az urnában.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában