Helyi közélet

2015.09.04. 08:37

Osztrák banknál csaltak, Miskolcon tárgyalták

Miskolc - Ötvennyolc vádlottja volt a Miskolci Törvényszéken tárgyalt hitelcsalásos bűnügynek.

Miskolc - Ötvennyolc vádlottja volt a Miskolci Törvényszéken tárgyalt hitelcsalásos bűnügynek.Szociálisan hátrányos helyzetű, ismeretségi, illetve rokoni körükbe tartozó, munkabérből származó jövedelemmel nem rendelkező társaikkal abban állapodott meg L. R.-né, hogy azok saját nevükben különböző összegű jelzálog alapú kölcsönt igényelnek egy megadott osztrák pénzintézettől, annak ellenére, hogy a hitelnyújtás feltételeinek nem feleltek meg. A nő a fedezetül megjelölt ingatlanokról hamis ingatlanforgalmi szakértői véleményeket és hamis munkáltató igazolásokat nyújtott be. A megtévesztő adatok alapján született pozitív hitelbírálatot követően a hitelfelvevő vádlott-társak – akiket a másodrendű vádlott, a férj szállított a bankhoz – aláírták a szerződést. Természetesen eszük ágában sem volt visszafizetni a felvett hitelt. Ezzel a pénzintézetnek több mint 400 millió forint összegű kárt okoztak.

Letöltendő börtön

Mindez 2007 augusztusától kezdődően történt. A Miskolci Törvényszék így L.R.-nét és 57 társát különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt most meghozott ítéletében bűnösnek találta. L.R-nét – mint elsőrendű vádlottat – halmazati büntetésül 5 év 6 hónap börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg a további vádlottakat 10 hónaptól 1 év 4 hónapig terjedő, végrehajtásában 2–3 év közötti próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.

Az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában