Helyi közélet

2015.08.05. 21:12

17. TVK Triatlon Nagyhét - Egyre nagyobb a pezsgés Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Az időjárás némileg átrendezte a 17. TVK Triatlon Nagyhét szerdai napját, de ez cseppet sem törte meg a házigazdák és a résztvevők kedvét. A hétvégi nemzetközi események apropóján egyre nagyobb a pezsgés a városban, egyre többen - sportolók és sportvezetők - „csekkolnak be” szálláshelyeikre. Az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke, Renato Bertrandi például csütörtökön érkezik.

Tiszaújváros - Az időjárás némileg átrendezte a 17. TVK Triatlon Nagyhét szerdai napját, de ez cseppet sem törte meg a házigazdák és a résztvevők kedvét. A hétvégi nemzetközi események apropóján egyre nagyobb a pezsgés a városban, egyre többen - sportolók és sportvezetők - „csekkolnak be” szálláshelyeikre. Az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke, Renato Bertrandi például csütörtökön érkezik.

A Magyar Vöröskereszt tiszaújvárosi területi szervezete az önkormányzat melletti parkolóban 10 órától egészen este 7 óráig várta véradásra az önkénteseket, akik mintegy százan keresték fel az önkormányzat mellett letelepített speciális buszt.

Nem indult jól a 17. TVK Triatlon Nagyhét Partnerek Napjának kora délutánja, hiszen ekkor egy hirtelen érkezett, helyenként orkánerejű széllel, jégesővel kísért vihar söpört végig Tiszaújvároson.

A 15 órára meghirdetett sakk snell-verseny a fentiek miatt csaknem egy órát csúszott, de a sportág szerelmesei közül 24-en türelmesen vártak, hogy ezt követően 5 perces partikban mérjék össze logikai, stratégiai képességüket. A Városháza bejáratánál felállított asztalokon megvívott, öt fordulós páros-csaták végén, 100 százalékos teljesítményt nyújtva a tiszaújvárosi Zelei Imre bizonyult a legjobbnak.

A sakkozók is átvehették a részvételért járó tombolaszelvényeket, melyeket majd vasárnap, a Főtérre kihelyezett gyűjtőládákba lehet bedobniuk a szerencsevadászoknak.

16.30-kor kezdődött volna az első alkalommal kiírt, 50 méteres tó-átúszás, de sajnos a rendkívüli időjárás oly mértékben átrendezte a Dísztó környékét, hogy a szervezők úgy döntöttek, ezúttal eltekintenek ettől a számtól.

- Az óriási vihar elvonulását követően voltak jó néhányan, akik lejöttek a tópartra, tőlük is elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségért. – fogalmazott Lehmann Tibor főrendező. – A program sűrűsége miatt idén már nem, de jövőre biztosan megtartjuk a tó-átúszást. A KreAktív-színpadot és a nagyszínpadot az önkormányzat és a Katasztrófavédelem illetékeseinek gyors és hatékony közreműködésének köszönhetően késő délutánra, kora estére helyre tudtuk hozni, így ezen a napon is mindenki kellemesen szórakozhatott a Főtéren, a Tánc-esten és a koncerteken.

Jön az ETU elnöke is

A hétvégi nemzetközi versenyekkel kapcsolatos hír, hogy tegnaptól Tiszaújvárosban tartózkodik és részt vesz az előkészületekben a belga Dirk Bogaert, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) Technikai Delegátusa. Ma érkezett meg Csovelyák Zita, az ITU Csapatvezetője, míg az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnöke, az olasz Renato Bertrandi csütörtökön foglalja el szálláshelyét a Tisza-partján.

Tiszaújváros Napján

A Nagyhét hatodik felvonásán, csütörtökön, Tiszaújváros Napján, 10 órától ismét lehetőség lesz az önkéntes véradásra. A Tisza Média Kft. gondozásában 10 órakor kezdődik a Süsü a sárkány Nap. A rajzpályázati díjátadóval, mesejátékkal egyéb színes programmal felvértezett esemény díszvendége Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Süsü „magyar hangja”.

16.30-kor Galagonya bohóc előadása várja az érdeklődőket, majd 18 órakor jöhet az újabb közös sportolás. A duatlon-váltók tagjait, akikre 1 km futás, 4 km kerékpározás és újabb 1 km futás vár, a jól megszokott helyszínen, a Hotel Phőnix előtt várják a szervezők.

A folytatásban előbb a Boma Family zenél, majd a 19.30-tól a Főtéren köszöntik a nemzetközi versenyek résztvevőit.

Az esti hangulatról 20 órától Horányi Juli, majd fél órával később Heincz Gábor Biga és az Abrakazabra gondoskodik.

- Szűcs István sajtóreferens -



Tiszaújváros - Eddig a részvételi csúcsok megdöntése jellemzi a 17. TVK Triatlon Nagyhét szabadidősport eseményeit. A hétfői futó-rekord után, a mai napon csaknem félezerrel többen pattantak kerékpárra, mint egy évvel ezelőtt. A 2476 tagú mezőny elrajtolása mintegy 8 percet vett igénybe Tiszaújváros belvárosában. tovább »

Tiszaújváros - Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda hétfő este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Napján a gasztronómia, a sportolás és a szórakozás egyaránt jól megfért egymás mellett. A szabadidősport események teljesítésért járó tombolaszelvényeket az evezősversenyen lehetett első alkalommal gyűjtögetni. A végső győzelmet - 10 év „Katasztrófa”-uralom után - a Lubi Cipki hetese érdemelte ki. tovább »

Tiszaújváros - Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban szombaton elkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában