Helyi közélet

2015.06.08. 14:18

Fekete hétvége - A földön, a vízen, a levegőben

A tragikus balesetek sorozata pénteken kezdődött - vagyis sajnos inkább folyatódott -, hétfő reggelig heten meghaltak és majd kétszázan megsérültek az utakon az elmúlt hétvégén.

A tragikus balesetek sorozata pénteken kezdődött - vagyis sajnos inkább folyatódott -, hétfő reggelig heten meghaltak és majd kétszázan megsérültek az utakon az elmúlt hétvégén.

Az elmúlt 72 órában a rendőrök 195 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek: öt halálos kimenetelű közlekedési balesetben 7 személy életét vesztette. 64 súlyos, 126 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 1404 személyt fogott el, közülük 451 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 90 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. 920 személyt állítottak elő, köztük 264 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 98 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 374 esetben foganatosítottak.

Tiltott határátlépés miatt 1527 főt fogtak el a rendőrök, 4 személlyel szemben közokirat – hamisítás, 9 fővel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

- ORFK Kommunikációs Szolgálat -


A közúti közlekedési balesetek során meghalt személyek száma Magyarországon (2001-2014)


A személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma Magyarországon (2007-2014)


Szolnok, 2015. június 8., hétfő (MTI) - Meghalt egy 78 éves férfi szombaton a szolnoki Tiszaligeti Termálstrand és Élményfürdőben - közölte az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Mentőszervezete Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje hétfőn az MTI-vel. tovább »

Bécs, 2015. június 8. hétfő (MTI) – Szikla zuhant egy 29 éves magyar férfira az osztrák Eisenerz település közelében évente megrendezett Erzberg Rodeo motorversenyen, és súlyos sérüléseibe még a helyszínen belehalt – közölték hétfőn az osztrák hatóságok. tovább »

Nagykanizsa, 2015. június 8., hétfő (MTI) - Az éjszakai órákban megtalálták annak a fiatal férfinak a holttestét, aki vasárnap délután merült el a Zala megyei Csesztregen lévő tó strandján - értesült hétfőn az MTI. tovább »

Budapest, 2015. június 8., hétfő (MTI) - Egy ember meghalt hétfő reggel a 6-os főúton Százhalombatta és Ercsi közötti balesetben, ahol egy kisteherautó személygépkocsival ütközött - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. tovább »

Budapest, 2015. június 7., vasárnap (MTI) - Halálos motorbaleset történt Óbudán, a Királyok útján - közölte vasárnap késő este a honlapján a rendőrség. tovább »

Veszprém, 2015. június 7., vasárnap (MTI) – Egy férfi holttestét találták meg egy kútban, Pápa külterületén vasárnap délután – tájékoztatta az MTI-t a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. tovább »

Bugyi, 2015. június 7., vasárnap (MTI) – Több órás keresés után a búvárok megtalálták annak a fiúnak a holttestét, aki vasárnap kora délután egy csónakból esett a Bugyi község melletti tóba – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. tovább »

Szentendre, 2015. június 7., vasárnap (MTI) – Mintegy öt méter mély patakmederbe csúszott és súlyosan megsérült egy kiránduló vasárnap délután a pilisi Holdvirág-ároknál, a nőt tűzoltók emelték ki – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. tovább »

Budapest, 2015. június 7., vasárnap (MTI) - Két ember meghalt, amikor két vitorlázó repülőgép összeütközött a levegőben vasárnap az esztergomi repülőtéren - közölte a rendőrség a honlapján. tovább »

Nagykanizsa, 2015. június 7., vasárnap (MTI) - Megerőszakolt és megfojtott egy ismerős asszonyt, szexuálisan zaklatta saját nagyanyját, illetve megverte annak férjét is egy fiatal nagykanizsai férfi, akinek ügyében vádemelési javaslattal zárult le a nyomozás - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap. tovább »

Kecskemét, 2015. június 7., vasárnap (MTI) – Belehalt sérüléseibe egy 56 éves nő, akit a férje megvert szombaton Szentkirályon – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. tovább »

Szeged, 2015. június 6., szombat (MTI) - Árokba borult egy lovaskocsi Apátfalván szombaton este, a hajtó férfi vesztette életét - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. tovább »

Debrecen, 2015. június 6., szombat (MTI) - Egy ember meghalt, egy másik megsérült közúti balesetben a 4-es főúton Kaba és Püspökladány között szombat délben - közölte a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel. tovább »

Budapest, 2015. június 6., szombat (MTI) - Három ember vesztette életét egy közlekedési balesetben Siófok Szabadfürdőnél szombaton nem sokkal hajnali öt óra után - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. tovább »

Tapolca, 2015. június 5., péntek (MTI) - Életét vesztette egy ember mikor egy személygépkocsi fának csapódott péntek este a Tapolca és Sümeg közti úton - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-t. tovább »

Szombathely, 2015. június 5., péntek (MTI) - Életveszélyes sérüléseket okozott feleségének, majd kiugrott nyolcadik emeleten lévő lakásuk ablakából egy férfi péntek hajnalban Szombathelyen - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. tovább »

Eger, 2015. június 4., csütörtök (MTI) - Kényszerleszállás közben súlyosan megsérült egy kishelikopter pilótája csütörtök este Verpelét közelében - közölte honlapján a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. tovább »

Kecskemét, 2015. június 4., csütörtök (MTI) - Életveszélyes állapotban kórházba vittek egy 56 éves férfit, akit az élettársa megszúrt csütörtökön Kecskeméten - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. tovább »

Budapest, 2015. június 4., csütörtök (MTI) - Megölte anyját egy 17 éves fiatal Hatvanban - tette közzé a rendőrség honlapján a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön. tovább »

Érd, 2015. június 4., csütörtök (MTI) - Meghalt az egyik férfi, aki társával együtt súlyosan megsérült, amikor útfenntartást végző járművükbe hátulról belerohant egy kisteherautó az M7-es autópálya Székesfehérvár felé vezető oldalán csütörtök délelőtt - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. tovább »

Kolozsvár, 2015. június 4., csütörtök (MTI) – Megtalálták csütörtök délelőtt a székelyföldi Szent Anna-tóban előző nap eltűnt magyarországi fiú holttestét – közölte az MTI-vel Ovidiu Dudu ezredes, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője. tovább »

Bodrogolaszi, Sárospatak - Ketten vesztették életüket szerda éjszaka a 37-esen, Bodrogolaszi mellett egy balesetben. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában