2014.09.29. 18:14
Bodrogközi ételek: „pákász” halászlé
Bodrogköz - Ha kedvünk szottyanna egy jó kis halászlére, akkor általában a szegedi, vagy a bajai halászlé receptje az, ami először az eszünkbe jut. Pedig a Bodrogköztől sem áll távol a halászlé.
Bodrogköz - Ha kedvünk szottyanna egy jó kis halászlére, akkor általában a szegedi, vagy a bajai halászlé receptje az, ami először az eszünkbe jut. Pedig a Bodrogköztől sem áll távol a halászlé.
Íme a pákász halászlé elkészítési módja.
A pontyot vagy harcsát megpucoljuk, vérüket a bográcsba felfogjuk, ujjnyi szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát felszeleteljük és a bográcsba tesszük, rárakjuk az apró halakat és a halfejet, uszonyokat, majd megsózzuk, felöntjük vízzel, és egy órán át erős tűzön főzzük. Ekkor belerakjuk a csípős és pirospaprikát, ha kell, utánasózunk, és jöhetnek bele a halszeletek, amikkel még 25 percet főzzük takarékon. Friss fehér kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!
ÉM
Hozzávalók