Helyi közélet

2014.06.17. 17:10

Közlemény - A Fidesz-KDNP válasza Fodor Zoltánnak

Miskolc - Válasz Fodor Zoltán szocialista önkormányzati képviselő "Visszaszereztük a 31-es buszt az avasiaknak!" címmel 2014. június 16-án tartott sajtótájékoztatójára.

Miskolc - Válasz Fodor Zoltán szocialista önkormányzati képviselő "Visszaszereztük a 31-es buszt az avasiaknak!" címmel 2014. június 16-án tartott sajtótájékoztatójára.

Miskolc vezetése és a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója elkötelezett azért, hogy az utasok valós igényeinek megfelelő, utas központú szolgáltatást nyújtson a helyi közlekedési vállalat Miskolcon. Ennek egyik kiemelt pontja volt az Önkormányzat által szervezett ,,Hivatal házhoz megy" lakossági fórumsorozat, melynek keretében az MVK szakemberei, vezetői meghallgatták a lakossági észrevételeket, javaslatokat és a lehetőségekhez mérten választ adtak a felmerült problémákra, igényekre.

A felmerült problémák megválaszolásának sok lépése közül álljon itt néhány, amelyben az észrevételek találkoztak a vállalat eredményes gazdálkodási követelményével. Az MVK Zrt. az elmúlt időszakban többször is bővítette szolgáltatását úgy, hogy az utasok kevesebb átszállással juthatnak el úti céljukhoz, vagy úgy, hogy a busszal, villamossal közlekedőket garantált csatlakozások segítik.

Egyes időszakokban sűrítették a villamos közlekedést, amelyben már 5 új villamos vesz részt a felújított villamospályán. Csúcsidőben egyes autóbusz viszonylatokon többletjáratokat állítottak forgalomba - tették ezt költséghatékonyan és a lakosság igényeinek megfelelve.

A pontos emlékezet azt mondatja a miskolciakkal, hogy a 31-es busz régi, az Avas kilátót és az SZTK-t is érintő útvonalát 2007-ben épp a szocialista városvezetés számolta fel. A 2007. január elseji szocialista hálózatátszervezésnek köszönhetően vált áldozattá a 31-es autóbusz és vele sok-sok avasi lakos. Hiszen 2007. január 1-től a 31-es busz útvonala így alakult: Egyetemváros - Avas városközpont - Tiszai pályaudvar. Vagyis 2007-ben a szocialista városvezetés elvette a 31-es buszt az avasiaktól.

Miskolc vezetése és a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója folyamatosan figyelemmel kíséri a helyi közlekedés helyzetét, annak alakulását. Kimondott elvárás az MVK Zrt. vezetése felé, hogy az utasok igényeit helyezze előtérbe, de - és nyilván ez nehezítés benne - gazdaságilag is ésszerű döntéseket hozzanak. Ennek mégis az az egyik eredménye, hogy óránként indul az Avas Kilátó végállomásról 31Y jelzéssel autóbusz, amellyel átszállás nélkül lehet eljutni az SZTK Rendelőintézetig, illetve a Tiszai pályaudvarra.

-A Fidesz és a KDNP miskolci képviselőcsoportja -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában