Helyi közélet

2014.05.15. 19:56

Miskolci szívtiprás Csehországban

Miskolc - A zsűri döntött: a Miskolci Nemzeti Színház Don Giovanni-előadása jut ki Pilsenbe.

Miskolc - A zsűri döntött: a Miskolci Nemzeti Színház Don Giovanni-előadása jut ki Pilsenbe.A zsűri döntött – számolt be róla a Miskolci Nemzeti Színház: a teátrum Don Giovanni-előadása nyerte el a Primavera’14 fődíját. A döntés értelmében ez a produkció képviselheti Magyarországot a 2015-ös pilseni Európa Kulturális Fővárosa programsorozaton, ha teljesítik a zsűri által szabott feltételt, és az eredeti olasz nyelven adják elő Mozart rendkívül népszerű operáját (a miskolci változat magyar nyelven született).

A közönségszavazást a Szegedi Nemzeti Színház Simon Boccanegra-előadás nyerte, szoros versenyben. Ókovács Szilveszter operaigazgató és Csák Balázs szakújságíró a közönség szavazatait is figyelembe véve hozta meg döntését, melyet így indokolt:

Pilsenbe a színpadilag legizgalmasabb produkciót kerestük, ezért alakult így a sorrend, ezúttal a zenei értékek tömkelegét felvonultató Szeged a második helyre került. Szabó Máté friss, sziporkázó miskolci rendezése olasz áttanulás esetén vendégeskedhet az Európa Kulturális Fővárosa programban.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában