Helyi közélet

2014.04.04. 14:47

Új időszámítás kezdődik Lillafüreden

Miskolc-Lillafüred - Háromezer négyzetméteres különleges játszóteret is álmodtak a nyáron nyíló DVTK Szabadidőparkba.

Miskolc-Lillafüred - Háromezer négyzetméteres különleges játszóteret is álmodtak a nyáron nyíló DVTK Szabadidőparkba.Megkezdődtek a bontási munkálatok Lillafüreden, az egykori Zalka Máté laktanya területén, hogy a tervek szerint az idei nyár közepére felépüljön a Lillafüredi DVTK Szabadidőpark. A projektgazda az Arago Hotels Zrt., a munkálatok közel 1 milliárd forintba kerülnek, amelyből 352 milliót a magyar állam finanszíroz.

Sántha Gergely, a többségű tulajdonos Borsod Invest Kft. ügyvezetője szerint komoly turisztikai látványosság valósul meg, amely abban is egyedülálló, hogy futball tematikájú park épül Lillafüreden, ahol természetesen rendszeres sportprogramok is lesznek. Ráadásul a park bevételéből majd a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapatának költségvetése is részesülhet.

- A volt parancsnoki épület fel lesz újítva, s ezen belül kap helyet többek között a "menekülő szoba", egy előadóterem, míg a létesítmény tetején a drótkötél pálya célja valósul meg - mindezt már dr. Horváth Patrik projekt menedzser árulta el. - Több, mint száz parkoló is létesül a környéken megkönnyítve a vendégek komfortérzetét, hiszen jó ideje problémás Lillafüreden a parkolás.


 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>


Újjáélesztik a gombavizsgálót

Kiderült az is, hogy a DVTK parkban helyet kap egy segway pálya, egy egész évben működő jégpálya, görkori pálya, futsal pálya. Sőt! Építenek egy 11 állomásból álló képességfejlesztő focisulit is. 3 ezer négyzetméteres különleges játszóteret is álmodtak a Bükkbe a tervezők tűzgyújtóhelyekkel, sörsátorral és színpaddal.

A projekt menedzser kiemelte azt is, hogy szeretnék tiszteletben tartani Lillafüred múltját, ezért például újjáélesztik a gombavizsgálót is. Ugyanakkor az Erzsébet sétány közepén teljes burkolatcserét valósítanak meg, amivel reményeik szerint a terület talajvíz veszélyeztetettsége is csökkenhet. A bontási munkálatok a volt laktanyában megkezdődtek, az építkezés májusban startolhat.

- A szabadidőpark folyamatosan 8-10 főnek nyújt majd állandó munkát, de a részmunkaidős foglalkoztatás révén ez a szám több lehet - tette hozzá a szakember.

A szabadidőpark úgynevezett felfutási időszakának végére évi közel 100 ezer látogatóval számolnak a projekt gazdái.

ÉM-JLI


Korábbi cikkeink:

Miskolc - Az Arago Hotels Szállodaipari és Szolgáltató Zrt. (1113 Budapest, Bartók Béla út 152.) által benyújtott, Miskolc, 38457/2 és 38474 hrsz. alatti területeken Lillafüredi DVTK Szabadidőpark (kalandpark, piknikrét és sporttelep) létesítésére vonatkozó előzetes vizsgálati eljárást az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség lezárta és megállapította, hogy az előzetes vizsgálati dokumentációban foglaltak megvalósításához környezeti hatásvizsgálat lefolytatása nem szükséges.

Miskolc - Korcsolyapálya, sportpályák, pihenőpark, erdei rollerösvény, rekreációs út: ez épülhet Lillafüreden.

Miskolc - A megyei jogú városok között a második legnagyobb összeget kapta meg Miskolc.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában