Bő egymilliárd miskolci turisztikai pályázatokra

Akt.:
A lillafüredi szabadidőpark egy korábbi látványterve
A lillafüredi szabadidőpark egy korábbi látványterve
Miskolc – A megyei jogú városok között a második legnagyobb összeget kapta meg Miskolc.

A kisebb jelentőségű turisztikai fejlesztéseket támogató pályázaton három miskolci, az önkormányzat együttműködési nyilatkozatával rendelkező projekt kapott összességében 1,158 milliárd forintot: a „Református emlékutak – zarándokutak” (326,9 milliót), a „Lillafüredi libegő és kapcsolódó attrakciók telepítése” (479,2 milliót), valamint a „Lillafüredi DVTK Szabadidőpark beruházás” (352,1 milliót). A Herman Ottó Emlékpark fejlesztésére ugyancsak beadott két pályázat a forrás kimerülése miatt egyelőre tartaléklistára került.

Turisztikai vonzerő

Az Evangélikus Egyház pályázata a hazánkban újra virágkorát élő vallási turizmus legjelentősebb miskolci állomásainak megismertetését szolgálja. Az Arago Hotels Zrt. pályázata a Lillafüred szégyenfoltját jelentő, leromlott állagú katonai kaszárnya területén az ország első futball témaparkját valósítaná meg, míg Libegőpark Kft. beruházása új turistacsalogató látványosságot kínál majd. (A fejlesztés szomszédságában parkoló épül, amely segíti Lillafüred parkolási gondjait, így megszűnhetnek az olykor áldatlan parkolási állapotok. Elkezdődhet annak a bobpályának a megvalósítása is, amelyhez a beruházónak már korábban elnyert pályázati forrása van.)

ÉM-SZB


Aquapark épül Lillafüreden?

03.03.2011 | Miskolc – Ez a hír járja már egy ideje, mióta kiderült szabadidőpark nyílik Lillafüreden, a volt laktanya területén.