Helyi közélet

2014.01.03. 11:22

Hányfelé osztódik a kocsonya?

Miskolc - Alig két hónap és elkezdődik a Kocsonyafarsang Miskolcon. Hol tart a szervezés? Mivel készül a város?

Miskolc - Alig két hónap és elkezdődik a Kocsonyafarsang Miskolcon. Hol tart a szervezés? Mivel készül a város?Kocsonyafarsangra várják a látogatókat február 20-23. között Miskolcon – ezt még decemberi közleményében jelentette be az önkormányzat. Nem a megszokott Kocsonyafesztivál másik neve ez, hanem egy új rendezvényé, amelyet a város turisztikai cégei rendeznek.

Az Észak-Magyarország arra volt kíváncsi, hol tart a szervezés, mennyibe kerül ez a városnak, hány helyszínen lesz, és milyen programok várják majd a vendégeket.

Részletek később

Koczák Szilvia városházi szóvivőtől a következő választ kaptuk: „A Kocsonyafesztivál szervezés alatt áll, az időpontja február 20-23. Helyszíne a felújított belváros lesz, ahol négy színpadon szórakoztatják majd a farsangi közönséget a fellépők... A részletekről a jövő héten tartunk sajtótájékoztatót, akkor értesülhet mindenki a programokról."

Információink szerint a CineMis Kft. lesz a farsang egyik szervezője, ezért Bíró Tibor ügyvezetőt is szerettük volna megkérdezni arról, hogy hol tart a munka. „Valóban nekünk is lesz szerepünk a szervezésben, de konkrétumot még nem tudunk, a feladatokat a későbbiekben osztják el" – válaszolta.

A Kocsonyafarsang bejelentésével egy időben valóságos közleményhadjárat indult meg, az önkormányzat és a hagyományos Kocsonyafesztivál korábbi szervezői között, mintegy folytatásaként annak a vitának, amely még az előző fesztivál előtt zajlott.

(Mint ismert ugyanis, a Kocsonyafesztivál ötletgazdája és szervezője Rózsa Edit volt, a mostani jogtulajdonos. A város azonban nem fesztivált, hanem farsangot szervez – a szerk.)

Nem kaptak engedélyt

Többek között az derült ki, a hagyományos Kocsonyafesztivált Kazincbarcikán is – vagy csak ott – rendeznék meg, mivel a szervezők nem kaptak területfoglalási engedélyt Miskolcon, hiába kérték már tíz hónapja. Ez utóbbit a városháza cáfolta, szerintük ugyanis a szervezők túl korán – tavaly februárban – adták be a kérelmet. „Bármilyen rendezvényre az önkormányzat vonatkozó rendelete szerint leghamarabb 6 hónappal az esemény időpontja előtt lehet benyújtani területfoglalási engedélykérelmet" – írták.

A szervezők szerint valóban tavaly februárban kérték meg a kérelmet, de utána többször is, de eddig eredménytelenül. Pászkán Zsolt licencia-gondnok, főszervező azt mondta az Észak-Magyarországnak, december 17-én válaszlevelet is kaptak a polgármestertől, amelyben az állt: kérelmüket az Építési és Környezetvédelmi Hatósági Osztály intézi jogszerűen.

ÉM-NSZR


Miskolc és Barcika is?

Ami egyelőre biztos, Miskolcon Kocsonyafarsang lesz februárban. A kérdés azonban az, a Kocsonyafesztivált hol rendezik meg. Megy Kazincbarcikára, vagy marad Miskolcon, esetleg is-is?„Mindenképp szeretnénk Miskolcon is megtartani a fesztivált, Barcikán és Szikszón csak a kiegészítő programokhoz kértünk területfoglalási engedélyt, és meg is kaptuk.

Abban bízunk, hogy Miskolcon is megkapjuk, és megtarthatjuk a fesztivált" – válaszolta Pászkán Zsolt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában