Helyi közélet

2013.10.22. 14:29

Nézőpont: Lomi menedzser

<em>Egy szemfüles ismerősöm az egész lakását lomtalanításból származó bútorokkal, háztartási gépekkel rendezte be. Az utcán talált ülőgarnitúra jól mutat a nappaliban. Az alig használt, de valakik által már megunt mosógép pedig tökéletesen kitisztítja a ruhákat</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Egy szemfüles ismerősöm az egész lakását lomtalanításból származó bútorokkal, háztartási gépekkel rendezte be. Az utcán talált ülőgarnitúra jól mutat a nappaliban. Az alig használt, de valakik által már megunt mosógép pedig tökéletesen kitisztítja a ruhákat. Szántó Rita jegyzete.A pár hónap alatt így berendezett lakás éke egy íróasztal, amely bármelyik múzeumban megállná a helyét. De egyelőre egy német albérlet apró zugát díszíti. Az ismerősöm ugyanis ott él, ott talált az utcán bútorokat és ott vitte haza ezeket.

Szerencséjére, hiszen, ha mindezt itthon teszi – január 1-től –, már büntetik. Ugyanis a lomizás már lopásnak minősül. Amit az utcára kiteszünk, az már a köztisztasági cégé. Így sokan maradtak megélhetés nélkül, hiszen a lomizók ebből a gyűjtögetésből jutottak némi keresethez. Vagy éppen spóroltak a lakás berendezésén.

No, de ennek úgy tűnik, vége. Persze nem Magyarországon élnénk, ha nem találtuk volna meg azonnal a kiskaput, amelyen mégis ki lehet „vinni” a lomit. Ha ugyanis ajándékozásról szóló szerződés köttetik a lom tulajdonosa és a megtalálója között, akkor szabad a pálya. Ezért a lomisok már szerződéssel a zsebükben járják az utcákat. Gyorsan reagáltak a piaci változásra, új szakma is született: lomi menedzser.


Miskolc - Bár a törvény szigorodott, de a lomizók ugyanúgy gyűjtögetnek, mint eddig.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában