Helyi közélet

2011.09.19. 13:21

A bajnok, akivel nem cserélt autót Kopecky

Miskolc - Az idei hat bajnoki futamból négy helyszínen állt rajthoz a miskolci kovács Zoltán, Holló Barnabás duó az országos rali bajnokság küzdelmeiben. Három győzelem és egy második hely, így talán nem is meglepő, hogy a fiúk bajnokok lettek néhány napja Pécsett és bezsebelték a Lada kupa legnagyobb serlegét.

Miskolc - Az idei hat bajnoki futamból négy helyszínen állt rajthoz a miskolci kovács Zoltán, Holló Barnabás duó az országos rali bajnokság küzdelmeiben. Három győzelem és egy második hely, így talán nem is meglepő, hogy a fiúk bajnokok lettek néhány napja Pécsett és bezsebelték a Lada kupa legnagyobb serlegét."Tizennégy pont előnnyel érkeztünk a Mecsek ralira, ahol egyértelműen úgy számoltunk, hogy egy pont kell ahhoz, hogy bajnokok legyünk." - nyilatkozta a Borsod Online-nak Kovács Zoli. "Igazándiból nem is a győzelem, hanem a biztos célba érés volt fontos számunkra. A viadal elején aztán voltak technikai gondjaink, ami el is vette a kedvemet a versenyezéstől, azonban szerencsére az első szervizparkban sikerült orvosolnunk a problémákat. Utána élveztük is a ralit, feljöttünk Németh Lacikáék mögé a második helyre. Sokáig ez is volt az állás, majd az első nap utolsó gyorsaságiján Laciék beesett az árokba, hat percet veszítettek, így átvettük a vezetést a csoportban, amit meg is őriztünk a vasárnapi célig."

Külföld felé kacsingatnak

Kovács Zoli elmondta azt is, hogy a maga a rendezvény, a gyorsasági szakaszok jók voltak, minden rendben volt velük, de a szervizparkban nagyon mostoha körülmények között volt kijelölve a helyük...

"Mondhatni kiraktak bennünket minket egy kavicsos parkolóba, ahol nem igazán lehetett még az autót is megemelni, nem hogy normálisan szervizelni." - tette hozzá a miskolci pilóta. "Kicsit furcsa volt, hogy húsz páros velünk együtt kiszorult a többiektől, de mondhatni meg sem lepődtünk. Mint ahogyan attól sem esett le az állunk, hogy a célban két serleg helyett egyet kaptunk..."

Ám mindezt kárpótolta az is, hogy már a shakedown-on is voltak felejthetetlen élményei a sárga Ladás egységnek:

"A verseny későbbi abszolút győztesével, a cseh Kopeckyvel egymás után álltunk a teszten. Kölcsönösen nézegettük egymás autóját: neki nagyon tetszett a Zsigulink, nekünk nagyon tetszett a Skoda. Mondtam neki, hogy cseréljünk, de ez sajnos nem jött össze..." - tette hozzá mosolyogva Kovács Zoli. "Jövőre? Ha Miskolcon lesz futam - úgy hallani, hogy sajnos ez sem biztos - , akkor itthon elindulunk, de minden jel szerint külföld felé veszük az irányt. A magyar bajnokikat kihagyjuk jövőre, mert sem a légkör, sem a pályák nem túl jók - utóbbiak nem jelentenek már kihívást. Nagyon köszönöm a fiúknak, a szerviz csapatnak az egész éves segítséget, nélkülük nem lettünk volna bajnokok!"

Országos Rallye Bajnokság, Lada Kupa 2011

1. Kovács Zoltán, Holló Barnabás (Juhász Racing Kft., Lada VFTS) 43 pont

2. Németh László, Szegő János (Juhász Racing Kft., Lada VFTS) 22

3. Zsíros Imre, Forray Zsolt (Zsíros-Molnár Team Kft., Lada VFTS) 14

...

5. Hankó László, Szabó Gábor ( Juhász Racing Kft., Lada VFTS) 8

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában