Helyi közélet

2010.07.10. 17:10

Ódor Ferenc helyett Mengyi Roland a közgyűlés élén?

<p>Miskolc - A Fidesz választmánya döntött ugyan a megyei listákról, ám azokat egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni – közölte lapunkkal Krakkó Ákos, a párt sajtófőnöke. Ennek okát abban jelölte meg, hogy a vitás kérdésekben még a választmány elnökségének kell döntést hoznia, ezért a véglegesnek tekinthető lista körülbelül egy hét múlva kerülhet a nyilvánosság elő.</p>


Áthidaló megoldáskén nyilvánosságra hozták a megyei közgyűlések elnökjelöltjeinek nevét. A párt a Borsod megyei közgyűlés elnökjelöltjeként dr. Mengyi Rolandot, Tiszaújváros országgyűlési képviselőjét jelölte meg.

Arra a kérdésünkre, hogy a megye korábbi fideszes politikusai nem érezhetik-e úgy, hogy ezzel parkolópályára kerültek, Krakkó Ákos elmondta: a választmány az alapján döntött az egyes jelöltek személyéről, hogy elégedettek voltak-e eddigi munkájukkal.

Mengyi Rolandon kívül dr. Kriza Ákos, a miskolci Fidesz-alapszervezet újonnan megválasztott elnökének neve került nyilvánosságra, őt indítja a Fidesz a miskolci polgármesteri székért. Más megyei polgármester-jelöltek neve iránt is érdeklődtünk Krakkó Ákostól, de konkrétumokat ezzel kapcsolatban sem kívánt közölni.

Ódor Ferenc lapunknak nem kívánt nyilatkozni, Mengyi Roland a jövő hét elejére ígérte.


Kriza Ákos megerősítette a hírt

eszak | 2010.07.10 15:09
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a választmány ülése után bejelentette, döntöttek a budapesti listáról és a megyei listákról, valamint a megyei közgyűlési elnökjelöltekről is.

Ők a Fidesz polgármester-jelöltjei

fuggetlen | 2010.07.10 13:54
Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz országos választmánya, hogy Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője legyen a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választáson - közölte a választmány szombati ülése után a kormánypárt ügyvezető alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában