Helyi közélet

2010.06.16. 07:28

Több mint öt milliárdos az árvízi kár

<p>Miskolc - A kormány a felmérés ismeretében határoz az árvízi segítség mértékéről.</p>

A kedden a kormány számára elküldött elsődleges kárfelmérés szerint ötmilliárd forintnál is többre tehető az a kár, amelyet az elmúlt hetek árvize okozott a magántulajdonú ingatlanokban a megyében – tájékoztatott Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke. Ez a kár értéke, az újjáépítés ennél harmadával is többe kerülhet majd – tette hozzá.

A pénteken kezdődött és kedden befejeződött elsődleges kárfelmérésre azért volt szükség, hogy a kormány ennek ismeretében határozzon a árvízi segítség mértékéről. A felmérés mintegy 5000 ingatlanra terjedt ki, ebből 300 lakóház lakhatalanná vált. Napról-napra érkeztek jelentések újabb sérült ingatlanokról. A három napig tartó kárfelmérésben az államigazgatás és a katasztrófavédelem szakemberei mellett a mérnök- és építészkamara munkatársai is részt vettek. Ismeretes, hogy a Bódva, a Sajó és a Hernád egyidejű áradása ellen a megye több mint kétszáz településén védekeztek. A folyók tetőzése során a Hernád például 70 centiméterrel haladta meg a valaha mért legnagyobb szintet – emelte ki az elnök.

ÉM-PGY 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában