Helyi közélet

2008.12.03. 13:54

Miskolci mintavásárlás: fele–fele

<p>Miskolc - Virgácsot vagy csokimikulást kaptak, ki mit érdemelt. Jegyzőkönyv nem készült.&#160;<DIA alt="Ünnepek előtti mintavásárlás Miskolcon 2008.12.2." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_nnepek_el__337_tti_mintav_s_rl_s_Miskolcon/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ünnepek előtti mintavásárlás Miskolcon 2008.12.2." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Nekünk szólt a mintavásárlás: eladóknak és vevőknek. Hogy felhívja a figyelmet néhány hiányosságra, még inkább arra: élesben is jön, vagyis már zajlik az ellenőrzés.

Az írott és elektronikus sajtó képviselőinek, rajtunk keresztül önöknek rendezett bemutatót a fogyasztóvédelmi hatóság helyi kirendeltsége. Két-két fogyasztóvédő alkotta a csoportokat, velük mentek a Fogyasztók Magyarországi Egyesülete nevű (természetesen civil) szervezettől is páran.

Ár nélkül

Dr. Tóth Zsuzsanna kirendeltségvezető elmondta: most mindössze tíz boltot ellenőriztek, jegyzőkönyv nem készült, próbavásárlás se volt, pusztán szóban mondták el az eladóknak tapasztalataikat. (Olyan boltokba mentek, amelyek a karácsonyhoz, az ajándékozáshoz kapcsolódó dolgokat árulnak.) A tíz bolt közül ötben voltak hiányosságok, ötben minden kifogástalan volt. Büntetés helyett virgácsot adtak, a jóknak csokimikulást.
Hogy mik voltak a gondok? Például: nem volt feltüntetve az ár. Avagy: nem volt a játékhoz magyar nyelvű leírás. Továbbá: nem volt vásárlók könyve. Nem volt kitéve a panaszfórumról szóló tájékoztató. (Hogy hová mehetünk, ha panaszkodni akarunk.)
Szóval: nyolc szerv együttműködésével folyik a Csillagszóró II. elnevezésű karácsonyi nagy ellenőrzés, amiről már írtunk bővebben, megszólaltatva dr. Kondorosi Ferencet is, az Új rend kormánybiztosát.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában