Rendőrségi hírek

2024.03.19. 13:48

Sikeresek voltak életmentésben a miskolci egyenruhások

Több nehézségen is túl kellett jutni, hogy a rendőrök megmentsék egy miskolci férfi életét.

POLICE MEDIC

Fotó: Police

Bejelentés érkezett 2024. március 18-án 17 óra 23 perckor a rendőrségre, hogy egy miskolci férfi végzetes lépésre szánta el magát az otthonában. 

A Miskolci Rendőrkapitányság Diósgyőri Rendőrőrsének két munkatársa, Varga Vivien Viktória r. őrmester és Szombathy Péter r. főtörzsőrmester a megadott helyszínen az első akadállyal kellett megküzdeniük. A lakás bejárati ajtaja zárva volt, de bentről a férfi erőtlen hangját lehetett hallani. A rendőrök párhuzamosan adatgyűjtést végeztek, van-e másnak is kulcsa a társasházi lakáshoz, illetve riasztották a katasztrófavédelem munkatársait és a mentőszolgálatot.

A rendőrök, miután a katasztrófavédőkkel bejutottak a lakásba, látták, hogy a vérző férfi azonnali segítségre szorul. A Police Medic képzésen tanultak alapján megkezdték az elsődleges életmentő beavatkozásokat. Kolléganőnk ezzel egy időben az ér elszorítására alkalmas eszközt kutatott fel. A sérült eszméletét folyamatosan fenntartva sikerült stabilizálni az állapotát. Így a mentősök a további ellátás céljából kórházba tudták szállítani a férfit.

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

 

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában