Hamis vád

2023.06.16. 11:20

Testvérének adta ki magát a rendőrök előtt

A bediktált adatokat a rendőrök ellenőrizték, és megállapították, hogy azok étező személyhez tartoznak.

Boon.hu

Nem tudta igauolni magát

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi április 11-én dél körül Mezőkövesd belterületén személygépkocsival közlekedett. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei megállították. A férfi - hatósági okmányok hiányában - magát a testvérének kiadva, szóban közölte a személyazonossága igazolására szolgáló adatokat a rendőrökkel. A bediktált adatokat a rendőrök ellenőrizték, és megállapították, hogy azok élő, létező személyhez tartoznak. Ezt követően az intézkedő rendőrök elkészítették a vádlottal szembeni helyszíni bírságolással kapcsolatos szabálysértési dokumentációt.

A valótlan adatközlés következtében a rendőrök a férfi testvérét valótlanul szabálysértés miatt eljárás alá vont személyként feltüntetve, kitöltötték a  20 ezer forint helyszíni bírság kiszabásáról szóló formanyomtatványt, melyet a férfi a testvére nevével írt alá. Ezen cselekményével a testvérét hamisan vádolta meg szabálysértés elkövetésével a hatóság előtt, valamint az ezzel összefüggésben keletkezett formanyomtatvány vonatkozásában közreműködött abban, hogy az azt készítő hivatalos személyek a cselekmény elkövetőjének személyazonossága tekintetében valótlan adatokat, tényeket, illetve nyilatkozatokat foglaljanak közokiratba.

Pénzbüntetést kaphat 

A férfi valós személyazonossági adataira egy még aznap, egy későbbi rendőri intézkedés alkalmával fény derült, így vele szemben a fenti bűncselekmények miatt büntető feljelentést tettek a rendőrök.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben halmazati büntetésként közérdekű munka és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak - tudta meg a Borsod Online.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában