Tolvaj

2023.06.16. 10:35

Templomból, iskolából, pizzériából lopott

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint idén májusban és júniusban bűnügyi felügyelet hatálya alatt állva, több alkalommal lopott.

Boon.hu

Elvitt mindent, amit talált

A férfi egy nyékládházi pizzériából egy dolgozó pénztárcáját, egy miskolci templom közösségi terméből elektromos kerékpárt, egy miskolci általános iskola nyitott tanterméből laptopot és esernyőt, egy emődi sporttelep öltözőjéből pénztárcát vitt magával, az utóbbiban talált bankkártyával egy helyi dohányboltban kétszer fizetett is, illetve egy parkoló autóból magához vett egy értékekkel teli táskát - értesült a boon.hu.

Szökésétől tartanak 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható hosszabb tartamú büntetés mértékére figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet a terhelt személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, mivel az egyik sértettet személyesen ismeri, családja korábban hajlékot biztosított számára. Az eddigi adatok szerint a gyanúsított bűncselekmények elkövetése útján biztosítja megélhetését, ez a körülmény, illetve, hogy más büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben, a bűnismétlés lehetőségére enged következtetni.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában