Meghosszabbították

2023.05.06. 09:27

Akár augusztusig is letartóztatásban marad a mészárlást tervező miskolci tini

A Miskolci Járásbíróság meghosszabbította a fiú előzetes letartóztatását, melyet a javítóintézetben kell töltenie.

HI

Fotó: Ádám János

Ahogy portálunk többször beszámolt róla, a terrorelhárítási Központ fogta el miskolci otthonában azt a 17 éves fiút, aki külföldi chatszobákban írt arról, hogy mészárlást tervez egy avasi általános iskolában.

Levente úgy tervezte, hogy legalább ötven, alsós diákkal tud majd végezni, de később az is kiderült, hogy szerepelt a terveiben, legalábbis írt erről a csevegőalkalmazásban, hogy az édesanyjával is végez majd.

Az előzetes letartóztatást egy javítóintézetben tölti, ahol öngyilkosságot is megkísérelt, de időben észrevették, hogy mire készül. Azt, hogy mennyire komolyan kell venni az ilyen eseteket jól bizonyítja a napokban, Belgrádban történt két iskolai vérengzés is.

Az előzetes letartóztatást a Miskolci Járásbíróság eredetileg egy hónapra rendelte el, most a Mandiner kérdezett rá, hogy ennek a leteltével mi fog történni. Megkeresésükre a Miskolci Törvényszék azt írta, a Miskolci Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. augusztus 2-ig meghosszabbította. A bíróság végzése ugyanakkor még nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában