katasztrófavédelmi hírek

2021.01.19. 07:30

Az 2. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 92 alkalommal riasztották, amiből 33 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Kigyulladt egy családi házhoz épített negyvennyolc négyzetméter alapterületű melléképület tető- és födémszerkezete Monajon, a Kossuth utcában január 12-én délután. A tüzet az encsi és miskolci hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották. Egy lakó az egységek kiérkezése előtt elhagyta az épületet, viszont menekülés közben megsérült, így őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóház emeleti szobájában Kazincbarcikán, az Alsóvárosi körúton január 15-én. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók eloltották, a lángok nem terjedtek tovább a helyiségből. Az eset során nem történt sérülés, azonban az épület lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Tűz keletkezett egy garázsban Alsózsolcán, a Kossuth Lajos úton január 16-án. A miskolci hivatásos tűzoltók eloltották a helyiségben lángoló berendezési tárgyakat és egy személygépkocsit kihoztak az épületből. A tűzben senki sem sérült meg.

Két alkalommal vonultak az encsi tűzoltók pincetűz miatt január 16-án. Aszalón, a Bécsi, Forrón pedig a Fancsali úton keletkezett tűz egy családi ház pincéjében. Az encsi hivatásos tűzoltók mind a két helyszínen megfékezték a lángokat, a tűz egyik esetben sem terjedt tovább a lakórészre.

Szalagkorlátnak ütközött és kigyulladt egy személyautó az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mezőszemerénél január 17-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók eloltották a teljes terjedelmében lángoló gépkocsit és megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában