hamis vád

2020.12.23. 12:00

Bosszúból tett valótlan rendőrségi bejelentést a riválisa ellen

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt vádat emelt egy 65 éves férfival szemben.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint, a férfi március 24-én délelőtt, telefonon felhívta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot és bejelentést tett miszerint az élettársát a férje – akivel a vádlott a nő miatt hosszabb ideje haragos viszonyban van – a lakásába bezárta és ott fogva tartja, valamint úgy megverte, hogy a nőnek eltört a bordája.

A vádlott bejelentésében közöltek ellenőrzése céljából rendőri intézkedésre került sor, melynek alkalmával kétséget kizáró módon megállapítást nyert, hogy a vádlott bejelentése alaptalan volt, a nő sérelmére a férje nem követett el bűncselekményt.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet alkalmazására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában