ezt írtuk anno 1991-ben

2021.11.18. 07:30

Sikerült beennie magát a rekordok könyvébe

Új csúcsot állított fel a legyesbényei férfi a 165 szilvás gombóc elfogyasztásával.

Forrás: Stock

Fotó: Shutterstock

Részletes beszámolóban tudósított az új Guinness-csúcs születéséről az Észak-Magyarország 1991. november 18-án. Váradi János világcsúcsot döntött gombócevésben: öt perc híján három óra alatt 165 darab, egyenként 30 grammos gombócot fogyasztott el. A régi, Csehszlovákiában született rekord a Guinnessre hivatkozó utalások szerint 153 darab volt, az addigi csúcstartónak 8 órára volt szüksége ennyi étel elfogyasztásához.

A megyei lap apró részletekre is kiterjedő írása szerint a csúcsdöntés a tiszaújvárosi Olefin Hotelben történt, 1991. november 16-án. Az attrakció reggeltől másnap hajnalig tartott. Tésztagyúrással kezdődött, tombolás, pezsgős, sztriptízes bállal végződött. Háromezer gombóc készült, így aztán jutott harapnivaló a lelkes közönségnek is.

Jólesett volna a húsleves

Az esélyes versenyző a mérések szerint egy mázsát nyomott a rajt előtt, vérnyomása és pulzusa normális volt. A másik három versenyzőtárs csak a tisztes helytállásban reménykedhetett. A legyesbényei gombóckirály ugyanis már hónapok óta készült a kísérletre.

A taktikája ez volt: alig több mint egy óra alatt gyorsan belökött száz gombócot. Pihent rá, vizet ivott, elmajszolt egy fél citromot, aztán kérte a következő tálat. Ettől kezdve már komótosabban haladt. Két futam között nyilatkozott a sajtónak, aláírást adott a gyerekeknek, s az egyik érdeklődő kérdésre elmondta, hogy szívesen megenne most – verseny közben is – egy jó tányér húslevest, csigatésztával.

A rendezvényen az utánpótlás is megmutatkozott: a gyermekviadalon a nyertes 20 perces mérkőzésen 45 gombócot kapott be.

(A borítóképen: A harminc évvel ezelőtti rekorddöntéshez 153-nál több szilvás gombóc elfogyasztására volt szükség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában