Erdők Hete

2021.10.09. 07:00

Erdő is lehet fenntartható

Országszerte száz különböző terepi program várja az érdeklődőket az Erdők Hetén.

Detzky Anna

„A XXV. Erdők Hete programsorozat az erdőgazdálkodás fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét és azon belül a szakértelem fontosságát hangsúlyozza” – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.

Az erdészeti erdei iskolák programkínálatára épülő rendezvénysorozatot 2021. október 4-e és 10-e között rendezi meg az Országos Erdészeti Egyesület, az állami és a magán-erdőgazdaságok részvételével, valamint az Agrárminisztérium szakmai támogatásával. Az idei hét témája: erdők és erdészek. Fő gondolata az erdő gondozása, gyarapítása – írja közleményében az Agrárminisztérium Sajtóirodája.

Erdei játék a Csanyikban

Október első hetében mintegy száz különböző terepi erdei program szerveződik országszerte, amelyek ezen az oldalon érhetők el.

Az Északerdő Zrt. egészséges erdő, egészséges jövő mottóval tanösvénytúrát rendez a hét minden napján, a Csanyiki Erdőház erdészeti erdei iskolától.

A részt vevő fiatalok és gyerekek a Mi fán terem? című kreatív foglalkozásba is bekapcsolódhatnak, ahol fából, kőből és ehető termésekből készíthetnek díszítményeket. Emellett erdőgazdálkodási ismeretterjesztő óriás társasjátékokkal játszhatnak.

Az Országos Erdészeti Egyesület pedig október 6-tól „Erdők és erdészek” címmel online szemléletformáló fotósorozattal jelentkezik.

A kiállítás bemutatja, hogy az erdők fenntartásáért és gyarapításáért végzett aktív munka célja az erdők szolgáltatóképességének megőrzése.

Legyen szó a biodiverzitás növeléséről, az erdők klíma- vagy egészségvédelmi szerepéről, valamint a vidéki térségek életlehetőségének, illetve a megújuló faanyag biztosításáról – tudtuk meg a többi között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában