Megjelent

2021.01.05. 15:30

Megszületett az év első magyar dala

Két új dallal és klippel zárta és indította az évet a miskolci Zsaya zenekar.

Horváth Imre

Forrás: Zsaya

Két héten belül két dallal debütált a Bognár Lili, Gulyás Sára és Farkas Péter alapította Zsaya zenekar. Az Este jó című klip az év végi ünnepekhez kapcsolódva jelent meg karácsony előtt, míg a FankaDelivel közös „A Föld” című kisfilm, az év első magyar dalaként január 1-jén 0 óra 1 perckor.

– Már 2015-ben elkezdünk Zsaya néven kicsit mozgolódni, de most állt össze teljesen ez a formáció és léptünk vele a közönség elé – mondta el az Északnak Farkas Péter. – Az Este jó gyerekkorunk egyik kedvenc dala. Zelk Zoltán meghitt hangulatú versével szerettünk volna örömet szerezni az embereknek az ünnepekhez. 2013-ban már készült egy nem nyilvános verzió, amit most új köntösbe öltöztettünk. Gyerekszereplőkkel kiegészülve készítettük el a feldolgozást, tanítványainkkal, a Premier Alapfokú Művészeti Iskolából. Az eredeti dal Vitai Ildikó színésznő alkotása a nyolcvanas évekből, amit bakelitlemezen hallgattuk annak idején. Megkeresésünket nagyon kedvesen és örömmel fogadta, ami rendkívül megtisztelő számunkra. A klip helyszínéül az Erzsébet Fürdő kupolája szolgált, amit köszönünk szépen Mohácsi Gábornak és a fürdő minden dolgozójának – tette hozzá.

A magát nem rappernek, hanem énekmondónak aposztrofáló FankaDeli már korábban is szeretett volna közös produkciót a csapattal. Az év elején „A Föld” című dalával kereste meg Pétert. Rábólintottak a közös munkára.

– A szövege aktuális, a dal eredeti alapját Jurrivh, egy holland zongorista, dalszerző írta, tehát nemzetközi koprodukcióról van szó. A Digép elhagyatott épületeiben forgattunk. Az itt élő nélkülöző család legfontosabb célja, hogy kikerüljön a természetbe, ami nagy nehézségek árán sikerül. Találnak egy facsemetét, és ennek a kiültetése szimbolizálja a Föld tiszteletét, a természet megőrzésének fontosságát. A forgatáshoz nagyon profi stáb állt össze. A dalban és klipben közreműködik a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola gyerekkórusa – mondja Péter.

A közönség visszajelzése nagyon pozitív, már elsején több mint tízezren megnézték a klipet.

(A borítóképen: A felvétel az Este jó klipjének forgatásán készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában