Avasi kvaterka

2020.08.04. 19:00

Bor és dzsessz az Avason

Szombaton újra kvaterkázhattak a borok és a dzsessz szerelmesei a Kis-Avason.

Detzky Anna

A hideg fröccs jól fogyott a melegben

Fotó: Bujdos Tibor

Az Avasi Kvaterka igazi nyári fesztiválhangulattal várta bor- és sajtkóstolóra azokat a szórakozni vágyó fiatalokat, idősebbeket, párokat és akár gyermekes családokat, akik szívesen hallgattak dzsesszt egy pohár alkoholos ital mellett.

A megszokott gasztronómiai és zenei választék most is élvezetes programokat tartogatott a kilátogatók részére. A Kis-Avas Színpadon a Ruby Harlem lépett fel, amely egyre nagyobb sikereket ér el az indie soul, pop és dzsessz műfajban. Később pedig a helyiek egyik kedvence, a Miskolc Dixieland Band játszott.

A rendezvény érdeme, hogy minden alkalommal egy-egy másik zugát mutatja meg az Avasnak és borospincéinek. Este hattól tízig most az Aranykorona Történelmi Étteremmel és Látványpincével induló Kis-Avas utcáján, az Első soron találkozhattak a baráti társaságok szombat este.

A középkort is megidézték

Szerkesztőségünk tagjai már a kezdésre, este hatra megérkeztek a helyszínre, amikor még csak gyülekeztek a résztvevők, és először csaptak a húrok közé a Ruby Harlem zenészei. A vendégek legnagyobb része éppen falatozott és iszogatott. A hangulat még csak ekkor kezdett bemelegedni. Az utca elején a roston sült húsok látványa és illata fogadott minket, valamint a korhű jelmezbe öltözött segítők, akik a reneszánsz kort idézték fel.

A kvaterkasátorban a legjobb megyénkbeli nedűkből állították össze borkínálatot. A sajtrajongók kecske-, juh- és tehéntejből készült kézműves sajtok közül válogathattak, és megkóstolhatták a helyben készített finom lepényeket is. Azért, hogy senki ne unatkozzon, a János Pince Présház Kvaterka-kvízt hirdetett meg, amire két fős csapatoktól lehetett jelentkezni. Borkóstolással, borkészítéssel és a bor szeretetével kapcsolatos kérdésekben mérhették össze a tudásukat a versenyzők egy üveg tokajiért cserébe.

Tehát minden feltétel adott volt az önfeledt szórakozáshoz. A rendezők a helyszínen figyeltek a biztonságra is. Arra kértek mindenkit, hogy legyenek tekintettel egymásra a látogatók, és tartsák be a vírushelyzetre ajánlott óvintézkedéseket, így a vendégek nyugodtan, félelem nélkül kvaterkázhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában