Program

2023.09.08. 10:19

Helyi ízekre hangol a Miskolci Piknik

Szeptember 22–24-én elszabadulnak a zamatok és összejönnek a közösségek Miskolcon.

Majka is fellép a rendezvényen

Fotó: Vajda Istvan

Egyedi bukéjú helyi italok, karakteres minőségi ételek, barátok feloldódva a zenében és összekapcsolódva a nagy közösségben – varázslatos élményeket ígér Miskolc új, szeptember végi gasztrofesztiválja, a Miskolci Piknik.

Végigkóstolhatják az egész belvárost az ízvadászok a Miskolci Piknik idején: a Szent István tértől a Villanyrendőrig kínálják majd a környéken termett alapanyagokból helyben készült finomságok sokaságát – legyen szó egyedi kézműves termékekről vagy mesterszakácsok kifinomult, ám a helyi sajátosságokra épülő mesterműveiről, és mindezt természetesen bükki tiszta szörpökkel, gömbölyű borokkal, hosszúzamatú pálinkákkal, frissen csapolt sörökkel kísérhetjük.

Szeptember 22–24-én, péntektől vasárnapig az egész belvárost belengik majd az illatok, az ízkavalkádban és a zenei kínálatban pedig láthatóvá válik a hely szelleme. Ezt a laza képzavart tovább enyhíti, ha tudjuk: a város új gasztronómiai fesztiváljának vállalt célja nemcsak a környékbeli gazdálkodókkal, ízmesterekkel való kapcsolatteremtés, hanem az is, hogy újabb teret adjon Miskolc vibráló közösségi életének. A gasztronómiai élvezetek nyújtásával egy időben kiáll az alapanyagok helyi beszerzésének fontossága mellett, és így a gazdag kínálatot a közösségi összetartozás és a helyi identitás ünnepévé emeli.

Bagossy Brothers 

Mivel Miskolc mindig befogadó város volt, természetesen érkeznek majd az ország más részeiből is étel- és italkülönlegességek. Mint ahogy a zenei kínálat is bőven ad ízelítőt a népszerű helyi előadókból, ugyanakkor mindhárom színpadon fellépnek a hazai könnyűzenei élet különböző műfajokat képviselő hírességei. Csak néhány példát hozva: a Szent István téren ott lesz Majka és a Bagossy Brothers, a Villanyrendőrnél Bereczki Zoltán, az Erzsébet téren Nigel Stately.

Miskolc újabb különleges eseményének részleteiről a szervezők a Miskolci Piknik honlapján és a közösségi oldalakon folyamatosan tájékoztatják az ínyencségekre vágyó lakókat és látogatókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!