Hajdú-Bihar

2013.02.25. 14:55

A kommunizmus áldozatainak emlékére

Debrecen – A kommunizmus szégyenét sóhajtja egész Európa. A kommunizmus nem adott, inkább csak elvett és meggátolta a boldogulásunkat – fogalmazott ünnepi beszédében Pajna Zoltán alpolgármester a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából − a Fidesz Debreceni Szervezet által − tartott megemlékezésen.

Debrecen – A kommunizmus szégyenét sóhajtja egész Európa. A kommunizmus nem adott, inkább csak elvett és meggátolta a boldogulásunkat – fogalmazott ünnepi beszédében Pajna Zoltán alpolgármester a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából − a Fidesz Debreceni Szervezet által − tartott megemlékezésen.Az Egyetem téri Melocco szobornál megrendezett ünnepségen a különböző szervezetek ez emlékezet virágaival tisztelegtek mindazok előtt, akiket megnyomorított, tönkre tett egy olyan ideológia, amely a fogantatásától kezdve ellent mondott minden emberi értéknek.

A kommunizmus áldozatainak emléknapjául február 25-ét jelölte meg a kormány 2002-ben, utalva arra, hogy 1947-ben éppen ezen a napon hurcolták el Kovács Bélát, az akkori Kisgazdapárt elnökét.

HBN-KER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!