BOON Sziréna

2018.12.14. 14:56

Rosszul végződött a karácsonyi látogatás Hejőbábán

Miskolc - Ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék egy kis híján halállal végződő testvéri perpatvar kapcsán.

Miskolc - Ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék egy kis híján halállal végződő testvéri perpatvar kapcsán.

A vádlott 2015-ben külföldön dolgozott, de a karácsonyi ünnepekre hazalátogatott a Hejőbábán élő családjához. December 29-én a férfi és annak testvére a helyi presszóban italoztak, így a kora délutáni órákban mindketten erősen ittas állapotban tértek haza. A vádlott öccse később sem szerette volna abbahagyni az italozást, így pénzt kért feleségétől.

Összevesztek a testvérek

Ezt a vádlott is meghallotta, felajánlotta, hogy szívesen meghívja a társaságot, ha velük tarthat. Az öccse ezt nem szerette volna, összevesztek és lökdösődni kezdtek, a verekedő testvéreket édesanyjuk választotta szét. A tusa után mindketten a ház konyhájába mentek, ahol a vádlott elővett a fiókból egy konyhakést, mellyel az egész fiók tartalmát a földre rántotta. Édesanyjuk hajolt le, és próbálta összeszedni a szétszóródott evőeszközöket. Ekkor lépett arrébb a vádlott, hogy helyet adjon az asszonynak. Ezzel egy időben fordult a vádlott felé öccse is, amire a vádlott azt hitte, hogy az ismét rá akar támadni, így a kezében lévő késsel két alkalommal mellkason szúrta. A férfi 8 napon túl gyógyuló életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat emberölés kísérlete miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabása során több enyhítő körülményt is figyelembe vett a bíróság. A vádlott az eljárás során végig együttműködő volt, őszintén megbánta tettét, testvére pedig megbocsátott neki.

Az ítélet nem jogerős.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!