BOON Sziréna

2016.11.25. 10:13

Kiakadt Gerzsonka anyja

Miskolc - Felfüggesztett börtönre ítélte első fokon a bíróság Gerzsonka édesanyját.

Miskolc - Felfüggesztett börtönre ítélte első fokon a bíróság Gerzsonka édesanyját.

Nem a legbékésebb hangulatban ért véget a Miskolci Járásbíróság ítélethirdetése, amelyen „kiskorú veszélyeztetése” miatt 1 év 10 hónap – végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte V. R. R.-t, aki 2015. október 19-én Miskolcon, az utcán magára hagyta 2 és fél éves, Gerzson nevű gyermekét. Az elítélt nő kiakadt az ítéleten, kirendelt védőjével a folyosón konzultáltak.

Amikor a bíró kérdezte, hogy benyújtanak-e fellebbezést, a védő először azt mondta, hogy elfogadják az ítéletet, ám ezt V. R. R. nem erősítette meg egyértelmű kijelentéssel. Dr. Kenyeres Gábor bírónak így azt kellett rögzítenie a jegyzőkönyvben, hogy fellebbeznek a határozat ellen.

Emlékezetes, lapunkban is többször foglalkoztunk az üggyel, hogy tavaly októberben, az említett napon délután 2 óra körül egy járókelő figyelt fel Gerzsonkára egy parkban. A kisfiú felügyelet nélkül, hiányos, nem az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözetben – egy szandálban –, zaklatott állapotban ült a padon. Szüleit nem sikerült felkutatni a környéken. A szülők személyazonosságának megállapítása érdekében a rendőrség sajtóközleményt bocsátott ki, és csak ennek eredményeképpen sikerült azonosítani a vádlottat több nap elteltével. Ezért indult „kiskorú veszélyeztetése” miatt a büntetőeljárás az anya, V. R. R. ellen.

Elmulasztott kötelezettségek

A bíróság a bűnösségét tagadó nő védekezését nem fogadta el és azt állapította meg, hogy Gerzsonka „elhagyása” előtt néhány nappal elköltözött élettársától a gyermekkel együtt. Azzal pedig, hogy hiányos öltözetben az utcán magára hagyta a gyermeket, „közepes fokban veszélyeztette a szellemi, erkölcsi, testi fejlődését”. A vádlott – mint a kiskorú törvényes képviselője – a két és fél éves gyermekének felügyeletét elmulasztotta, a gyermek eltűnése miatt bejelentést nem tett, a rendőrségi felhívás ellenére sem kereste, a nyomozó hatóság telefonos megkeresésére nem reagált, a telefont nem vette fel vagy a hívást elutasította annak ellenére, hogy a nyomozó hatóság kívánt vele kapcsolatba lépni. Mindez pedig csak azt erősítette, hogy az alapvető szülői kötelezettségeit nem teljesítette.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, míg azt, hogy egyre gyakoribb a hasonló bűncselekmény, súlyosbító körülményként értékelte. Az ítéletében a nő valamennyi kiskorú gyermekével kapcsolatos szülői felügyeleti jogát megszüntette, figyelemmel arra is, hogy 7 gyermekéből 6 már állami gondoskodásban van. A fellebbezés miatt az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.



Gerzsonka nevelőszülőknél és jól van

Miskolc - Novemberben kiderül, megáll-e a kiskorú veszélyeztetése vád.

 

 

 

Videó: Gerzsonka testvérét is elvehetik az anyától

Miskolc - Megszületett a testvére Gerzsonkának. Annak a kisfiúnak, akit édesanyja tavaly októberben magára hagyott egy miskolci lakótelepen.

 

 

A felnőttek egymást okolják: hogy került az utcára Gerzsonka?

Miskolc - A férfi és a nő is tagadja, hogy a padon hagyta volna az akkor két és fél éves kisfiút.

 

 

Gerzsonka: Kiskorú veszélyeztetése a vád

Miskolc - A két és fél éves kisfiút édesanyja hagyta az utcán Miskolcon tavaly ősszel.

 

 

 

Talált kisfiú Miskolcon - Nevelőszülőké lehet hamarosan Gerzsonka

Miskolc - Az egy hete az utcán hagyva talált Gerzson egészséges és jól érzi magát.

 

 

"A kisfiú egészséges, de látszik rajta a gondoskodás hiánya"

Miskolc - A talált fiú kórházban van. Gerzsonka édesanyja tagadja, hogy elhagyta volna. Ideiglenesen állami gondozásba veszik.

 

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!