Talált kisfiú Miskolcon – Nevelőszülőké lehet hamarosan Gerzsonka

Talált kisfiú Miskolcon – Nevelőszülőké lehet hamarosan Gerzsonka
Miskolc – Az egy hete az utcán hagyva talált Gerzson egészséges és jól érzi magát.

Múlt hétfőn délután – lakossági bejelentés alapján – találtak rá a miskolci Stadion utcán a – mint csak egy jó nap múlva derült ki – két és fél éves Gerzsonkára. A fiúcskát a megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjába vitték, ahol megvizsgálták és gondoskodtak róla, amíg a szülei érte mennek.

Egészséges, de…

Mint lapunkban is olvashatták, az egészségügyi szakemberek azt állapították meg, hogy a fiú jó egészségi állapotban van, de látszik viselkedésén a lelki, szellemi gondoskodás hiánya.

A rendőrség nagy erőkkel és lakossági felhívással is próbált a nyomára jutni az elhagyott kisfiú szüleinek. Kissé kalandos körülmények között – egy bejelentés alapján – telefonon találtak rá az anyára, ám a kapcsolat megszakadt. Végül is sikerült megtalálni és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállítani az édesanyát. Azt mondta kihallgatásakor, hogy nem ő, hanem élettársa hagyta az utcán a kicsit egy veszekedés után.

Mivel az élettárs ennek ellenkezőjét állítja, a nyomozásnak kell majd kideríteni az igazságot. Mindenesetre kiskorú veszélyeztetése miatt indult el a rendőrségi eljárás, így az anya a gyermeket egyelőre nem kaphatja vissza.

Később dől el a sorsa

Gerzsonkát múlt héten csütörtökön ideiglenesen állami gondozásba vették és átmenetileg nevelőszülőkhöz került. A jog szerint 35 nap van arra, hogy véglegesen eldőljön, nevelőszülőknél marad-e a kicsi.

ÉM-SZB


Előzmények:

“A kisfiú egészséges, de látszik rajta a gondoskodás hiánya”

Miskolc – A talált fiú kórházban van. Gerzsonka édesanyja tagadja, hogy elhagyta volna. Ideiglenesen állami gondozásba veszik. tovább »

Már nevelőszülőknél van az utcán hagyott Gerzsonka

Miskolc – Jó egy hónap alatt dől el a Miskolcon, az utcán hagyott kisfiú sorsa. tovább »

Előállították a Miskolcon talált kisfiú édesanyját

Miskolc – Azonosították, elfogták, majd a miskolci rendőrkapitányságra előállították annak a két és féléves kisfiúnak az édesanyját, akit hétfőn találtak Miskolcon, a Stadion utcában – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. tovább »

Az utcán hagyta Gerzsont

Miskolc – A rendőrségi felhívás eredményeként sikerült azonosítani a 2015. október 19-én elhagyott miskolci kisfiú édesanyját. tovább »

Talált kisfiú Miskolcon: Családi veszekedésre hivatkoznak a szülők

Miskolc – Az édesanya és élettársa is tagadja, hogy „elhagyta” volna a talált gyereket. tovább »

Megtalálták a Miskolcon talált gyermek anyját, de…

Miskolc – Mint megtudtuk, lakossági bejelentés alapján megtalálták annak a gyermeknek az édesanyját, akit hétfőn délután a miskolci Stadion utcában találtak. tovább »

Egy kisfiút találtak az utcán Miskolcon

Miskolc – Egy 3-4 év körüli kisfiút találtak Miskolcon a Stadion utcában hétfőn. tovább »