A felnőttek egymást okolják: hogy került az utcára Gerzsonka?

Akt.:
Gerzsonka jó hangulatban a Gyermekegészségügyi Központban
Gerzsonka jó hangulatban a Gyermekegészségügyi Központban
Miskolc – A férfi és a nő is tagadja, hogy a padon hagyta volna az akkor két és fél éves kisfiút.

Egy tavaly ősszel nagy közfigyelmet kapott eset – amikor egy két és fél éves kisfiút találtak Miskolcon az utcán – nyomán tegnap kezdődött meg büntetőügy tárgyalása a Miskolci Járásbíróságon. A miskolci V. Renáta Rózsával – a kisfiú édesanyjával – szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Nem tudom, hogy mikor és hogy került az utcára Gerzsonka. V. Renáta Rózsa

Járókelő talált rá

Az esetről többször is írtunk, de érdemes felidézni, hogy 2015. október 19-én délután egy járókelő figyelt fel a Stadion utcában egy parkban a hangosan síró kisfiúra, Gerzsonkára, aki felügyelet nélkül, hiányos, nem az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözetben, zaklatott állapotban ült egy padon.

A szülők személyazonosságának megállapítása érdekében a rendőrség sajtóközleményt bocsátott ki, és csak ennek eredményeképpen sikerült azonosítani az anyát, aki – a vádirat szerint – gyermekének felügyeletét elmulasztotta, a gyermek eltűnése miatt bejelentést nem tett, a rendőrségi felhívás ellenére sem kereste, a nyomozó hatóság telefonos megkeresésére nem reagált, a telefont nem vette fel vagy a hívást elutasította annak ellenére, hogy a nyomozó hatóság kívánt vele kapcsolatba lépni.

Videó: RTL Klub

A csütörtöki tárgyalási napon a gyanúsítottként kihallgatott V. Renáta Rózsa – aki ez idő tájt újabb gyermekét várja – tagadta, hogy ő hagyta volna az utcán Gerzsonkát, nem tudja, miként történhetett. Mint mondta, részben felelősnek érzi magát mint szülő, mert élettársánál hagyta a gyermekét abban az időben.

Akkori élettársa – akit tanúként hallgatott ki a bíróság – szintén tagadta, hogy ő lett volna, aki kint hagyta a kicsit, mint mondta, amikor hazaért, sem a nőt, sem Gerzsonkát nem találta.

A bíróság több tanút is megidézett, egyikük azonban nem jött el, így a tárgyalást elhalasztották.

Állami gondozásban van

Gerzsonkát a GYEK-ben gondozták, majd állami gondozásba vették és nevelő­szülőkhöz került. Dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa Gerzsonkáról akkor érdeklődésünkre elmondta, hogy a fiúcska – a vele történtekhez képest – jó állapotban volt, fizikailag semmi elváltozás nem volt látható rajta. „Egészséges, értelmi hiányosságok sem tapasztalhatók, inkább a szellemi gondolkodás hiánya” – fogalmazott a kórházvezető. – „Nagyon keveset beszél. Egy-két szó – köztük, hogy mama – hagyta el az ajkát, amióta nálunk van. Amíg nem rendeződik a sorsa, vigyázunk rá.”

– Szaniszló Bálint –


Előzmények:

Gerzsonka: Kiskorú veszélyeztetése a vád

Miskolc – A két és fél éves kisfiút édesanyja hagyta az utcán Miskolcon tavaly ősszel.

Videó: Börtönbe kerülhet Gerzsonka anyja

Miskolc – Három évre börtönbe kerülhet a nő, aki 2 és fél éves kisfiát tavaly októberben hagyta magára egy miskolci padon. Gerzsonkát a járókelők találták meg.

Kiskorú veszélyeztetése a vád a miskolci anya ellen

Miskolc – Vádemelési javaslattal élt a rendőrség a gyermekét az utcán hagyó anya ellen.

Talált kisfiú Miskolcon – Nevelőszülőké lehet hamarosan Gerzsonka

Miskolc – Az egy hete az utcán hagyva talált Gerzson egészséges és jól érzi magát.

“A kisfiú egészséges, de látszik rajta a gondoskodás hiánya”

Miskolc – A talált fiú kórházban van. Gerzsonka édesanyja tagadja, hogy elhagyta volna. Ideiglenesen állami gondozásba veszik.

Előállították a Miskolcon talált kisfiú édesanyját

Miskolc – Azonosították, elfogták, majd a miskolci rendőrkapitányságra előállították annak a két és féléves kisfiúnak az édesanyját, akit hétfőn találtak Miskolcon, a Stadion utcában – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Az utcán hagyta Gerzsont

Miskolc – A rendőrségi felhívás eredményeként sikerült azonosítani a 2015. október 19-én elhagyott miskolci kisfiú édesanyját.

Talált kisfiú Miskolcon: Családi veszekedésre hivatkoznak a szülők

Miskolc – Az édesanya és élettársa is tagadja, hogy „elhagyta” volna a talált gyereket.

Megtalálták a Miskolcon talált gyermek anyját, de…

Miskolc – Mint megtudtuk, lakossági bejelentés alapján megtalálták annak a gyermeknek az édesanyját, akit hétfőn délután a miskolci Stadion utcában találtak.

Egy kisfiút találtak az utcán Miskolcon

Miskolc – Egy 3-4 év körüli kisfiút találtak Miskolcon a Stadion utcában hétfőn.