BOON Sziréna

2016.10.20. 10:38

Két év fogház a 37-es főúton történt halálos balesetért

Miskolc, Sátoraljaújhely - A Miskolci Törvényszék lényegében helybenhagyta a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítéletét.

Miskolc, Sátoraljaújhely - A Miskolci Törvényszék lényegében helybenhagyta a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítéletét.2015. július 18-án ketten haltak meg a 37-es főközlekedési úton egy balesetben. A baleset okozóját, Mosoin Ion román állampolgárságú kamionsofőrt szerdán – távollétében – jogerősen 2 év fogházra ítélte a másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék, és 3 esztendőre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az elsőfokú ítélethez képest annyi változás történt, hogy a férfi büntetése letöltésének felénél már szabadulhat.

Két holttest a Renault-ban

Mint arról beszámoltunk, az említett napon a román sofőr a 37-es főútvonalon haladt kamionjával, amikor egy enyhe balra ívelő, csak rövid távon belátható útkanyarulat előtt szabálytalanul előzni kezdte az előtte haladó autóbuszt. Az előzés során nem adta meg az elsőbbséget a vele szemben Szerencs irányából érkező Renault Thaliának. A személygépkocsi vezetője az ütközés elkerülése érdekében a kormányt elrántotta és a bal oldali forgalmi sávban összeütközött az előzésből jobbra visszatérő tehergépkocsi-szerelvénnyel. A balesetben a Renault Thaliában utazó két személy meghalt.

„Kedvező az ítélet…”

Közúti baleset gondatlan okozása miatt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság 2016. április 4-én állapította meg Mosoin Ion bűnösségét, de az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A mostani jogerős ítélet után dr. Nikházy László ügyvéd elmondta, hogy Mosoin Ion azért nem volt jelen az ítélethirdetésen, mert 800 kilométert kellett volna utaznia és felesége súlyos beteg, nem akarta egyedül hagyni. A védő kedvezőnek találta az ítéletet, mert a kedvezmény nyomán – jó magaviselet esetén – egy év a valós büntetés, amelyből már 8 hónapnyit előzetesben letöltött az elítélt férfi. A büntetést Magyarországon tölti le.

ÉM-SZB


Kettős tragédia a 37-es főúton - Vádemelés a román sofőrrel szemben

Miskolc - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy román sofőrrel szemben, aki szabálytalan közlekedési manőverével halálos közúti közlekedési balesetet okozott.

Kettős tragédia a 37-esen - Előzetesben a halált okozó kamionos

Miskolc - A Miskolci Járásbíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte azt a román állampolgárságú gyanúsítottat, aki a megalapozott gyanú szerint július 18. napján a 37-es főútvonalon haladt kamionjával, amikor egy enyhe balra ívelő, csak rövid távon belátható útkanyarulat előtt szabálytalanul előzni kezdte az előtte haladó autóbuszt.

Kettős tragédia a 37-es főúton

Bodrogolaszi, Sárospatak - Ketten vesztették életüket abban a közlekedési balesetben, amely a 37-ers főúton történt szombaton a reggeli órákban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!