Kettős tragédia a 37-esen – Előzetesben a halált okozó kamionos

Akt.:
Kettős tragédia a 37-esen – Előzetesben a halált okozó kamionos
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte azt a román állampolgárságú gyanúsítottat, aki a megalapozott gyanú szerint július 18. napján a 37-es főútvonalon haladt kamionjával, amikor egy enyhe balra ívelő, csak rövid távon belátható útkanyarulat előtt szabálytalanul előzni kezdte az előtte haladó autóbuszt.

Az előzés során nem biztosított elsőbbséget a vele szemben Szerencs irányából érkező Renault Thalia személygépkocsinak, amelynek sofőrje az ütközés elkerülése érdekében járműve kormányát elhúzva a bal oldali forgalmi sávban összeütközött az előzésből jobbra visszatérő tehergépkocsi szerelvénnyel. A balesetben a Renault Thalia személygépkocsi két utasa elhalálozott.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított súlyos KRESZ szabályszegésére, valamint a cselekmény jelentős tárgyi súlya miatt várható büntetés mértékére figyelemmel megállapítható a szökés, elrejtőzés veszélye, ezért augusztus 21. napjáig a gyanúsított előzetes letartóztatásáról döntött.

ÉM-SZB


Kettős tragédia a 37-es főúton

Bodrogolaszi, Sárospatak – Ketten vesztették életüket abban a közlekedési balesetben, amely a 37-es főúton történt szombaton a reggeli órákban. tovább »