Kosárlabda

2024.04.30. 08:00

Női döntő: tartalékos lesz a Győr, hárman hiányoznak

A DVTK Hun-Therm bajnoki esélyei jelentősen megnőttek a szerdán kezdődő fináléban.

Carleton (fehérben) és a diósgyőri Charles nem fognak találkozni a döntőben

Fotó: Nagy Gábor

Szerdán 18.00-kor Miskolcon, a DVTK Arénában megkezdődik az idei női kosárlabda NB I/A döntője, a DVTK Hun-Therm és a Serco UNI Győr csapatai között, az egyik fél harmadik győzelméig csatázik a két fél.

Hétfőn este biztossá vált, amiről eddig csak csendesben, halkan beszéltek a sportág berkein belül, hogy a Rába-parti együttes több alapemberére sem számíthat a Diósgyőr elleni aranycsatában: a kanadai Carletonnak vasárnap meg kellett jelennie az észak-amerikai női profi ligában, a WNBA-ben szereplő Minnesota Lynx csapatánál, a felkészülésük startján, mivel szerződés köti az amerikai gárdához. Rajta kívül a csapatkapitányra, Török Ágnesre, és a hosszú ideje problémákkal küszködő amerikai Slocumra sem számíthatnak a zöld-fehérek.

A Serco UNI Győr elnöke, Fűzy András többek között a következőket nyilatkozta klubjuk honlapján:

,,Végül sikerrel megvívtuk az elődöntőt, de sajnos Török Ágnes csapatkapitányunk megsérült. Ráadásul részleges szakadás van a vállában, így ebben az időszakban már nem fog tudni segíteni nekünk. Közben tudtuk, hogy nem lesz már a döntőben Bridget Carleton, és az elődöntő előtt tudtuk, hogy Destiny Slocumra sem számíthatunk. Akárhogy számolom, három kulcsjátékos hiányzik majd, ebből kettő légiós, WNBA-szintű játékos.”

Mindez azt jelenti, hogy a győriek szűk rotációval vívják majd a Diósgyőr elleni döntőt, a kezdőötös, a Ruff-Nagy, Dubei, Dombai, Goree, Anigwe sor mellett kiegészítő emberként Bachra számíthatnak.

Ezzel szemben a DVTK Hun-Therm tulajdonképpen komplett kerettel tud kiállni, csak a fiatal Tomanra nem játszhat, aki hetekkel ezelőtt, több hónapra esett ki, és összességében nyolc fős rotációt tud alkalmazni a piros-fehérek szakvezetője, Völgyi Péter.

A jelenlegi erőviszonyok alapján nagy esély van arra, hogy a Diósgyőr történelme során először aranyérmet szerez, és lehet, hogy ehhez három meccs is elegendő lesz nekik.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!