BOON Sziréna

2016.10.12. 08:40

Gerzsonka nevelőszülőknél és jól van

Miskolc - Novemberben kiderül, megáll-e a kiskorú veszélyeztetése vád.

Miskolc - Novemberben kiderül, megáll-e a kiskorú veszélyeztetése vád.

A júniusi tárgyalásra még láthatóan várandósan érkezett V. Renáta, a keddire pedig már úgy, hogy az eltelt időszakban életet adott hatodik gyermekének.

Ki hagyta kint a kicsit?

Mint ismert, 2015. október 19-én délután egy járókelő figyelt fel a miskolci Stadion utcában egy parkban hangosan síró kisfiúra, Gerzsonkára, aki felügyelet nélkül, hiányos, nem az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözetben, zaklatott állapotban ült egy padon. A szülők személyazonosságának megállapítása érdekében a rendőrség sajtóközleményt bocsátott ki, és csak ennek eredményeképpen sikerült azonosítani az anyát, V. Renátát, aki – a bírósági vádirat szerint – gyermekének felügyeletét elmulasztotta, a gyermek eltűnése miatt bejelentést nem tett, a rendőrségi felhívás ellenére sem kereste, a nyomozó hatóság telefonos megkeresésére nem reagált. Ezért őt kiskorú veszélyeztetésével vádolja az ügyészség, és – ha jogerősen bebizonyosodik a vád – azt kérik, hogy a bíróság valamennyi gyermeke felügyeletétől fossza meg.

A júniusi tárgyaláson V. Renáta Rózsa tagadta, hogy ő hagyta volna az utcán Gerzsonkát, nem tudja, miként történhetett. Akkori élettársa – akit tanúként hallgatott ki a bíróság – szintén tagadta, hogy ő lett volna, aki kint hagyta a kicsit.

Ingerszegény környezet

Kedden a bíróság dr. Kenyeres Gábor vezette tanácsa meghallgatta azt a nevelőszülőt, akinek a felügyeletére bízták Gerzsonkát. Elmondta, hogy a kisfiú az eset óta visszanyerte beszédkészségét, sőt idén szeptembertől óvodába jár, és beilleszkedett a családi környezetbe. Az ugyancsak meghallgatott gyermekpszichológus szakértő szerint a kisfiún egyértelműen látszott, hogy elhanyagolt, ingerszegény környezetben nevelkedett. A bíróság várhatóan november 24-én hirdet ítéletet.

ÉM


Videó: Gerzsonka testvérét is elvehetik az anyától

Miskolc - Megszületett a testvére Gerzsonkának. Annak a kisfiúnak, akit édesanyja tavaly októberben magára hagyott egy miskolci lakótelepen.

 

 

A felnőttek egymást okolják: hogy került az utcára Gerzsonka?

Miskolc - A férfi és a nő is tagadja, hogy a padon hagyta volna az akkor két és fél éves kisfiút.

 

Gerzsonka: Kiskorú veszélyeztetése a vád

Miskolc - A két és fél éves kisfiút édesanyja hagyta az utcán Miskolcon tavaly ősszel.

 

 

Talált kisfiú Miskolcon - Nevelőszülőké lehet hamarosan Gerzsonka

Miskolc - Az egy hete az utcán hagyva talált Gerzson egészséges és jól érzi magát.

 

 

"A kisfiú egészséges, de látszik rajta a gondoskodás hiánya"

Miskolc - A talált fiú kórházban van. Gerzsonka édesanyja tagadja, hogy elhagyta volna. Ideiglenesen állami gondozásba veszik.

 

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!