Jegesmedvék vs. FTC - Megnyernék az ötödiket (is), és vezetnének a párharcban

Miskolc - A jégcsarnokban szerdán 18 óra 30 perckor kezdik a DVTK Jegesmedvék – FTC hokimeccset.

Miskolc - A jégcsarnokban szerdán 18 óra 30 perckor kezdik a DVTK Jegesmedvék – FTC hokimeccset.

Helyreállt a „rend” a Mol Liga negyeddöntője keretében: a Macik hétfőn este 2-2-re alakították a párharcot, és szerdán este a vezetést is átvehetik.

Jó játékunk a helyzetek értékesítésével párosult. Sági Martin

Visszajöttek

A Tüskecsarnokban rendezett negyedik felvonást követően Douglas Bradley vezetőedző érthetően jó hangulatban nyilatkozott lapunknak:

– Örülök, hogy sikerült vissza­jönnünk a párharcba, és visszaszereztük a hazai pálya előnyét. Erre készültünk, ez volt a tervünk, a forgatókönyvünkben más elképzelés nem is szerepelt. Mivel az első két meccsen elkövettünk néhány hibát, 2-0-s hátrányba kerültünk a zöld-fehérekkel szemben, a bakikat azonban sikerült kijavítanunk, így 2-2-re állunk és most kezdődik igazán a csata. Az magától értetődik, hogy szeretnénk a vezetést is megszerezni, ennek érdekében a hazai pályán mindent elkövetünk. Akárcsak eddig, ezúttal is számítunk szép számú közönségünk biztató támogatására.

A Jegesmacik az elmúlt napokban nagy formajavulást árultak el. Első meccsüket 5-4-re veszítették el, majd 3-1-re maradtak alul, aztán 6-0-s és 4-1-es diadalokkal hívták fel magukra a figyelmet. Utolsó két meccsükön tízszer vették be a zöld-fehérek ketrecét, míg a saját kapujukba csak egyszer került a korong. Ez a mérleg biztatónak tűnik – mondtuk Sági Martinnak, a piros-fehérek fiatal, tehetséges csatárának, aki így felelt:

Szomorúság, vidámság

– A párharc keretében voltunk már szomorúak is, majd megfordítottuk a széljárást, és most vidámak vagyunk. A szériát nem úgy kezdtük, ahogyan elterveztük, de összekaptuk magunkat. A 10-1-es gólmérleg tényleg jól fest, viszont még nincs vége semminek. Nulla-kettő után sokat beszélgettünk a mesterünkkel, aki változtatásokat eszközölt a sorok összetételén, és a frissítés jót tett nekünk. A harmadik és a negyedik összecsapáson lényegesen nagyobb hangsúlyt fektettünk a védekezésre, beleálltunk a párharcokba, ezeket rendre megnyertük, felvettük a Fradi által előadott kemény játékot, és lám, az eredmény sem maradt el, ráadásul a jó játékunk a kínálkozó helyzetek értékesítésével párosult. Most az a feladatunk, hogy teljes erővel összpontosítsunk a szerda esti feladatunkra: győzelmet várunk-remélünk. Ha ez bekövetkezik – ebben valamennyien hiszünk –, akkor a párharc során először fogunk vezetni.

A csapatérdekről

Sági Martinnak szóba hoztuk azt is, hogy a Ferencváros elleni négy mérkőzés egyikén sem tudott a kapuba találni, s megkérdeztük a támadótól, hogy nem nyomasztja-e az eredménytelensége.

– A jégkorong csapatjáték, így az az első, hogy csapatként funkcionáljunk – felelte a csatár. – Itt nincs egyéni érdek, csak a közösség szempontjai fontosak. Ebből a szempontból tehát mindegy, hogy kik szerzik a gólokat, de a helyzet mégsem ilyen egyszerű. Minden játékos boldog, ha a kapuba talál, nekem is nagy örömet okoz egy-egy találat. Vagyis szeretnék végre magam is hozzájárulni az összteljesítményhez, a gárda produkciójához.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!