Hideg zuhany a Népkertben: előnyben az FTC

Akt.:
Hideg zuhany a Népkertben: előnyben az FTC
Miskolc – A jégkorong Mol Liga rájátszása az alapszakaszgyőztes vereségével indult.

Skoda autó- és műkorcsolya bemutató vezette fel a négy nyert meccsig tartó DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC negyeddöntő mérkőzést, majd az alapszakasz megnyeréséért járó Bíró László vándorkupát Egri István klubelnök a jégen vette át Szőke Álmos Mol Liga-elnöktől. Mindkét csapat egyaránt négy teljes sort nevezett az összecsapásra.

Gyors gólok

Magosi jobb sarokra tartó lövése volt az első momentum, a túloldalon pedig a 4. percben gól született. Sumi vágtatott el a bal oldalon, éles szögből, 10 méterről lőtt, a korong pedig Adorjánon túlcsorgott és áthaladt a gólvonalon (0-1). A játékvezetők biztos, ami biztos alapon megnézték a felvételt, de a lényegen ez nem változtatott.

dvtk_jegesmedvek_ftc06

Ezután mindössze 58 másodperc telt el, amikor Galanisz passzát Pavuk értékesítette (1-1), majd jött Tóth A. kisbüntetése, ezt könnyűszerrel úszták meg a piros-fehérek. A 9. percben Magosi oktatta a fradistákat. Az első sor csatára balról korcsolyázott Sevela ketrece elé, majd az átadás helyett lőtt és így járt jól. A játékszer ugyanis előre pattant Seveláról, és bár Magosi már túlfutott, de utánanyúlt, és ütőjének tollával és lágy mozdulattal helyezett a jobb sarokba (2-1). Később néhányan dulakodtak a Fradi harmadában, ebből emberelőnybe került a miskolci gárda. Már csak 3 másodperc volt hátra Kovács V. kiállításából, amikor Hajós szemből, közelről összehozta csapata újabb találatát (3-1). A 15. percben Tendler egy eladott koronggal kiugrott és szólóját szépítéssel fejezte be (3-2), így a zöld-fehérek a meccsben maradtak. Az első szünet előtt Pavuk botja véletlenül a nézőket védő hálóban kötött ki, majd Shinkaruk pihent egyet a büntetőpadon.

Jött a fordulat

A második harmad is kemény játékot hozott, bátor ütközések jellemezték a mérkőzést. Néhányszor az ökölvívás is a levegőben lógott, ez azonban elmaradt, az indulatok hamar lecsillapodtak. A 27. percben Colin fogásért bűnhődött, az emberfóros vendégakciók közül viszont csak egy kecseg­tetett góllal. A 31. percben a két vezetőbíró tanácskozott a zsűri előtt, majd a röpgyűlésbe bekapcsolódtak a csapatkapitányok is. Percekig állt a játék és az ítélkezési szünetből Magosi jött ki a legrosszabbul: szúrás miatt kapott 2 plusz 2 percet, ráadásul pedig 10 perc fegyelmit.

Négy a három ellen cicázott az FTC, amikor Rafaj átadását Dubek 5 centiméterrel a gólvonal mögé csúsztatta (3-3). Miskolczi ziccerben suta fonáklövéssel emelt a bal felső sarok fölé, odaát pedig Adorjánt dolgoztatták a fradisták. Sági bemutatott egy cselsorozatot, de a hálóig nem jutott el. Pattanásig feszült volt a meccs, a szikra azonban nem lobbantott lángot. A 37. percben Adorjánról Kiss Á. elé került a korong, a csatár pedig balról, éles szögből kiszúrta a rést (3-4).

dvtk_jegesmedvek_ftc10

Dubek döntött

A zárófelvonás első percei a Ferencvárosé voltak. Látszott rajtuk, hogy mesterük – aki korábban Miskolcon is dolgozott – nagyon feltüzelte őket és arra utasította fiait, hogy a test-test elleni játékot erőltessék, valamint sokat ütközzenek. A fővárosiak gyakran letámadtak, a semleges harmadban pedig „tördeltek”. A borsodiak így nem tudták szokott teljesítményüket nyújtani, helyzeteiknél pedig szerencséjük sem volt.

A birkózás élvezetes volt, a nyílt harc elnyerte a nézők tetszését. A Jegesmedvék nyomtak, az FTC pedig a kiugrásos kontrákra építette taktikáját. Az 53. percben Toulmin közelről egyenlített (4-4), de nem sokkal később Dubek az elalvó Adorján mellett újra visszavette együttese előnyét (4-5). Hazai ember­előny, időkérés, kapus mezőnyjátékosra váltása történt, de az eredmény, amely kisebb meglepetés, maradt. A krónikához tartozik: az FTC messze felülmúlta az előzetes várakozást, a DVTK pedig önmagához képest gyengélkedett. Folytatás: csütörtökön Budapesten.

– Kolodzey Tamás –

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC
4-5 (3-2, 0-2, 1-1)

Miskolc, 1100 néző. V.: Halassy, Wolf (Soltész, Ozsváth).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B. (1), Leppanen, Magosi 1, Galanisz (1), Pavuk 1 – Gőz (1), Vojtkó, Hajós 1, Tóth A. (1), Miskolczi – Colin, Tuominen, Toulmin 1, Johnston (1), Sakaris (1) – Bernáth, Popovics, Ritó, Sági, Albert T. – Kiss B. (cserekapus). Edző: Douglas Bradley.

Ferencvárosi TC: Sevela – Jabornik, Hietamaki, Rafaj (2), Dubek 2, Tendler 1 (1) – Erdélyi, Schwindt, Sumi 1 (1), Kiss Á. 1., Szappanos (2) – Lengyel, Kovács V., Farkas L., Shinkaruk, Fliszár – Üveges, Németh Á., Hardi, Inglis, Papp Cs. – Soós (cserekapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 12 perc+10 perc fegyelmi (Magosi), ill. 14 perc.

Douglas Bradley: – Fegyelmezetlenül játszottunk és túl sok kiállítást követtünk el. Játékunk hullámzó volt az egész mérkőzésen. Sajnos, nem tudtuk elegendő hibára kényszeríteni a Fradit.

Greg Lindqvist: – Jól kezdtük a találkozót, utána azonban egyéni hibákból előnyt kovácsolt a Miskolc. Keményebben hokiztunk, mint az alapszakaszban, és elismerem, hogy időnként szerencsénk is volt. Erre azonban szükségünk lesz a későbbiekben is, hiszen le akarjuk győzni a bajnokot.

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a Ferencvárosi TC javára.


Eredmények, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

  • Debrecen-Corona Brasov (román) 6-3 (2-2, 3-0, 1-1)
  • MAC Budapest-Fehérvári Titánok 7-1 (1-1, 5-0, 1-0)
  • UTE-Dunaújvárosi Acélbikák 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)