Fél tucattal álltak talpra a Jegesmedvék az FTC ellen

Hatszor ünneplhettek a Jegesmedvék szurkolói
Hatszor ünneplhettek a Jegesmedvék szurkolói - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A jégkorong Mol Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzését megnyerte a DVTK az FTC ellen.

A találkozót óriási várakozás előzte meg: most a Macik vállát nyomta sokkal nagyobb tét, hiszen két vesztes összecsapás után beszűkült a mozgásterük, ezúttal kötelező volt nyerniük. A Fradi csak három védősorral jött, összesen húsz játékost vonultatott fel, míg a borsodiak négy komplett sorral vették fel a küzdelmet.

jegesmedvek-ftc-hokimeccs01-st

Felbillent a pálya

Az első lövést Pavuk tenyerelte kapura, de kiszúrta magának Sevelát. Később Sakaris csak kevéssel nézte el a bal sarkot, majd Sági vitte el a helyéről a kaput, Miskolczi pedig tévedésből a jégre vitte az egyik vonalbírót. Az 5. percben Sakaris 10 méteres lövése Sevelát és a bal oldali kapuvasat érintve pattan oldalra. Felbillent a pálya, percekig az FTC harmadában zajlott a küzdelem. A zöld-fehérek portása többet dolgozott, mint egy ,,hómunkás”, pár perc alatt hatszor gyűjtötte össze a korongot. A 8. percben Hietamaki veszett össze Johnstonnal és vitájuk közben a sisakját is elhagyta. Még 31 másodperc volt a kiállításából, amikor Hajós középtávolról megtalálta a rést Sevela és a jobb keret között (1-0). Egy csere után hat fővárosi került a jégre, így jött az újabb hazai fór. Idegesek voltak a vendégek, vagy megint szándékosan, edzői utasításra csinálták a ,,fesztivált”. A játékvezetők folyamatosan nyugtatták a fradistákat és békítették a feleket. A vendégek képtelenek voltak kiszabadulni a piros-fehérek szorításából és ennek újabb találat lett az eredménye: Magosi közelről gurított a hálóba (2-0). A 15. percben már jött a harmadik, Galanisz átadását Pavuk vágta a jobb sarokba (3-0). A Ferencváros egyetlen helyzetét a kiugró Tendler puskázta el. Az első szünet előtt kettős emberhátrányt húzott ki a DVTK Jegesmedvék csapata és ez mindig bravúros tett.

jegesmedvek-ftc-hokimeccs10-st

Nem ment a Fradinak

A második harmad eleje vegyes ,,felvágottat” hozott, a csapatoknak a kibontakozás okozott gondot. Sietni a Fradinak kellett, de a látogatóba érkezett társaságnak most nem ment a játék. A 28. percben Magosi gyorsított, a bal oldalon negyven métert korcsolyázott a játékszerrel, egy védővel a nyakán a kapu elé kanyarodott, lövése előtt azonban felszedték az ütőjét, így célozni már nem tudott, viszont hasalt egy kiadósat. A 31. percben gondolatban már a hétfői negyedik összecsapásra gondolhattak Gőzék, ugyanis Leppanen a kékvonalról a kapu elé ,,szemtelenkedett” és ha már arra járt, bevágta a negyediket (4-0). Később Miskolczi ütközött a zsűrifülke előtt, majd a vállát fájlalva bement az öltözőbe, a sorban Ritó lett a helyettese. Hietamaki, a bűnös pedig 2 plusz 10 percet kapott ,,jutalmul”. Amikor kellett, Adorján is résen volt, és a fiatal portást mindig megsimogatták társai, ha kivágta a rezet.

jegesmedvek-ftc-hokimeccs09-st

Boxparádé is volt

A harmadik harmadnak csak egy tétje volt. Éspedig az, hogy a nem is szürke, hanem egyenesen fehér zöld-fehér gárda képes-e egyszer is Adorján mögé tuszkolni a korongot. A hajrára kapust cserélt Greg Lindqvist – ennek okát senki nem fejtette meg –, talán azért, mert hétfőn vele számol… Ez a játékrész felejthetőnek tűnt, végül Galanisz szólója és gyönyörű gólja (5-0), továbbá Sakaris „kopírozása” tette emlékezetessé (6-0). A slusszpoént Rafaj és Johnston magánszáma szolgáltatta: a két játékos összekeverte a jégpályát az ökölvívóringgel.

Akkor tudták őket szétválasztani, amikor a küzdőtérre ráncigálták egymást. A fél tucat után (a hazaiak negyvenötször, a vendégek csak huszonötször lőttek kapura) a nézők csokiesőt zúdítottak a pályára.

Folytatás: hétfőn 18 órától a budapesti Tüskecsarnokban, ahol a párharc negyedik összecsapását vívják a csapatok.

– Kolodzey Tamás –

jegesmedvek-ftc-hokimeccs16-st


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC
6-0 (3-0, 1-0, 2-0)

Miskolc, 1300 néző. V.: Németh M., Rencz (Muzsik, Váczi).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen 1, Láda B. (1), Magosi 1 (1), Galanisz 1 (2), Pavuk 1 (2) – Vojtkó (1), Tuominen (1), Hajós 1, Miskolczi, Toulmin – Colin, Gőz, Sági, Johnston, Sakaris 1 – Bernáth, Szopos, Albert T., Popovics, Ritó – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.
Ferencvárosi TC: Sevela – Hietamaki, Jabornik, Rafaj, Tendler, Dubek – Kovács V., Lengyel, Sumi, Szappanos, Kiss Á. – Inglis, Üveges, Farkas, Shinkaruk, Fliszár – Hardi, Németh Á., Papp Cs. – Soós (cserekapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 15 perc+10 perc fegyelmi (Láda B.)+plusz végleges fegyelmi (Johnston), ill. 19 perc+10 perc fegyelmi (Hietamaki)+végleges fegyelmi (Rafaj).

Douglas Bradley: – Ezúttal a szezon egyik legjobb mérkőzését játszottuk. Jól járattuk a korongot, védekezésünk gyakorlatilag hiba nélküli volt és megnyertük az egyéni párharcokat is. Az együttes nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy győztesen vonuljon le és ez meghozta eredményét. A jó irányba tettünk egy nagy lépést.
Greg Lindqvist: – Most sajnos két hátvédünk hiányzott az egyébként is rövid kispadunkról, és a hiányzókat nem tudtuk pótolni. Elismerem, hogy a DVTK Jegesmedvék gárdája nagyon jól játszott, kihasználta lehetőségeit, megérdemelten nyert. Nincs megállás, megyünk tovább, a hétfői fontos mérkőzés lesz.

Az egyik fél négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Ferencvárosi TC javára.