Ferencváros vs. Jegesmedvék – Négy után a „nullánál” állnak

Akt.:
Behozták hátrányukat a Jegesmedvék
Behozták hátrányukat a Jegesmedvék - © Fotó: ÉM-archívum
Budapest, Miskolc – A Mol Liga-negyeddöntő negyedik meccsét hétfőn este játszotta az FTC és a DVTK Jegesmedvék.

A DVTK-nál hiányzott a sérült Tóth A., aki lehet, hogy ebben a szezonban már nem is léphet jégre. A felek ezúttal a Tüskecsarnokban csaptak össze, amely nagyobb jégfelülettel rendelkezik, mint a pesterzsébeti csarnok, amely a zöld-fehérek „igazi” hazai pályája. Az első két percben a Ferencváros játszott enyhe mezőnyfölényben, Shinkaruk előtt adódott is egy helyzet, Adorján mellel védett a rövid saroknál. A maguk lehetőségét Pavukék is kialakították, de ebből sem született gól. Lövést hárított mindkét kapus, jó tempóban zajlott a mecc­s, a budapestiek igyekeztek megint keményen letámadni, az alapszakasz-győztest már a korongkihozataloknál zavarni. Rizikót ekkor (még) nem vállaltak a csapatok, Tuominent találta el a korong, le kellett kísérni a kispadhoz. Az első kisbüntetést Sakaris kapta, a fórt, két lövésig jutott az FTC. Hietamaki és Pavuk akaszkodott össze, nem lett belőle nagy show. Sakaris remek korongbevitele után Sági lőtt, nem rezdült a háló, aztán Sevelán átcsorgott a korong, de észrevette és rávetődött. Ezt követően Adorjánnak akadt dolga, nyílt volt a mérkőzés. Lengyel kapott 2+2, Sakaris pedig 2 percet, Tendler ziccerét fogta Adorján.

Jöttek a gólok

A második felvonásban Sumi került a kapu elé, Adorján bele tudott kapni a korongba, Johnston távolijánál Sevela kapta le a pakkot a levegőből. A 23. percben Miskolczi kiválóan iramodott meg a jobb oldalon, szépen centerezett középre, Toulmin pedig bevágta a játékszert a zöldek kapujába (0-1). Sumi egy kipattanónál éppen a legjobb helyen állt, és egyenlített, az eset után videóztak a bírák, de nem volt kérdés, hogy szabályos találat született (1-1). Pavuk cselsorozata nem volt csúnya, csak a végére, a lövésnél elfogyott az ereje, Galanisz is dolgoztatta Sevelát. Korongbirtoklásban ekkor a DVTK volt a jobb, a hazaiaknál a kulcsjátékosok több időt töltöttek a jégen. A Ferencváros önfeláldozóan védekezett, Kovács V. kapott kiállítást: a 34. percben Sakaris löketébe Gőz ért bele a hosszún, s lett az eredmény 1-2. Egy-egy kapuvas még belefért, ezek után mehettek újra pihenni a játékosok.

A harmadik harmadban a Ferencváros próbált módosítani az álláson, a Jegesmedvék pedig növelni az előnyt, de a szándéka egyik gárdának sem sikerült. A fővárosiak kétszer is emberhátrányban hokiztak, ez hozta magával a miskolci nyomást, de csak ezt, gólt nem. Az arany fejvédős Magosi viszont nagy passzt kapott társától az 50. percben, és szépen felemelte a korongot a bal felső sarokba (3-1). Erdélyi is kapott egy kis plusz pihenőidőt, 10 másodperccel később pedig csapattársa, Tendler, így 5 a 3 ellen akciózhatott hosszú időn keresztül a DVTK. A zöldek túl sokan is voltak a jégen, amiért szintén büntetést kaptak. Beásta ellenfele harmadába magát a borsodi alakulat, az idő nekik dolgozott, Sevelának figyelnie kellett. Jabornik is kiült két percre, még kettős volt a fór, amikor Magosi duplázott, eldöntve ezzel végleg a meccset. Gőz és Shinkaruk akaszkodott össze, naná, hogy kaptak érte kiállítást, ugyanúgy, mint 22 másodperccel a vége előtt Hietamaki és Galanisz, de ez már semmit sem számított.

Folytatás szerdán a népkerti jégcsarnokban 18:30-tól.

– Molnár István –


Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék
1-4 (0-0, 1-2, 0-2)

Budapest, 467 néző. V.: Kincses, Babic (Soós, Kókai).

Ferencvárosi TC: Sevela – Jabornik, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj – Schwindt, Erdélyi, Sumi 1, Szappanos (1), Kiss Á. – Üveges, Lengyel, Farkas, Shinkaruk, Fliszár – Németh, Hardi, Kovács, Papp, Soós (k). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Vojtkó, Tuominen, Toulmin 1, Hajós (1), Miskolczi (1) – Leppanen (1), Láda, Magosi 2, Galanisz (1), Pavuk – Joe, Gőz 1, Sakaris (1), Johnston (1), Sági – Szopos, Bernáth, Albert, Ritó, Popovics, Kiss B. (k). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 22 perc, ill. 8 perc.

Greg Lindqvist: A sok hátrány megbosszulta magát. Azonban a play-off-ban vagyunk, megyünk tovább, készülünk az ötödik meccsre.

Douglas Bradley: Boldogok vagyunk, hogy ma sikerült győzni. Harcos, küzdelmes meccs volt két fáradt csapat között. Szerencsére mi jöttünk ki jobban az összecsapásból.

Az egyik fél négy sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

További hétfői negyeddöntők:

  • Dunaújvárosi Acélbikák – Újpesti TE 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)
    Az egyik fél négy sikeréig tartó párharc állása: 2-2
  • Fehérvári Titánok – MAC Budapest 3-4 (1-2, 2-1, 0-0, 0-1) – h.u.
    Az egyik fél négy sikeréig tartó párharc állása: 1-3