FTC vs. Jegesmedvék - Kivívták a hetedik meccset a Macik Pesterzsébeten

Miskolc - A Macik nyerték a Mol Liga negyeddöntőjének hatodik mérkőzését a Ferencváros ellen péntek este, így a mindent eldöntő hetedik csatát vasárnap 18 órától a miskolci jégcsarnokban vívják a csapatok.

Miskolc - A Macik nyerték a Mol Liga negyeddöntőjének hatodik mérkőzését a Ferencváros ellen péntek este, így a mindent eldöntő hetedik csatát vasárnap 18 órától a miskolci jégcsarnokban vívják a csapatok.

A két vezetőedző szinte teljesen azonos összetételben küldte pályára „fiait” az összecsapásra, amelyet sokan sorsdöntőnek tartottak. A 3-2-es FTC-előny miatt a Jegesmedvéknek kötelező volt a győzelembe menekülniük.

Tendler és Magosi

Rögtön a kezdés után megalkuvás nélkül estek egymásnak a csapatok, a játékosok pedig gyártották a távoli lövéseket, ezeket azonban a kapusok könnyűszerrel hárították. A 3. percben Gőz kapta az első kiállítást, sőt nem sokkal később Láda B.-t is kiültették, de a vezető bírák, döntésük előtt, elvonultak videózni. Az öt a három elleni játszadozást addig folytatták a fradisták, amíg Rafaj átadását Tendler közelről a kapuba lőtte (1-0). A 6. percben Hietamaki fogásért kapott kisbüntetést, mégis Tendler ugrott ki, kétméteres előnnyel vezette a korongot Adorjánra, de egy csel után nem tudta a hálóba terelni a korongot. Egymást érték a fórok és ennek a 12. percben következménye lett: Magosi közelről egyenlített (1-1). Nagy iramú volt a mérkőzés, itt is, ott is kimaradt néhány ziccer. A kapuk előtt sokszor támadt kavarodás és a szokásos dulakodások sem maradtak el. Kiegyenlített volt a játék, egyik alakulat sem harcolt ki fölényt. Az első harmad végére tovább fokozódott a küzdelem, de maradt az iksz.

Galanisz fordított

A második húsz percet Sági kiállítása vezette be, ezt az időt viszont gond nélkül kihúzták a piros-fehérek. A 25. percben Magosi szedte össze a vendégek hetedik fegyelmezését, így a Jegesmedvéknek újra kapaszkodniuk kellett – és Adorjánnal az élen tették is dolgukat. A 31. percben egy kakaskodás után salamoni döntést hoztak a játékvezetők, akik Pavukra és Schwindtre mutattak rá, a játék ezután négy-négy emberrel folytatódott. Miután Gőz is pihenőt kapott, csak három Maci-sportoló maradt a jégen, mégis kevés hiányzott ahhoz, hogy a vendégek kerüljenek előnybe, Colin alakítását Sevela azonban hatástalanította. A 34. percben átvette a vezetést a DVTK Jegesmedvék csapata. A második sorba került sztárcsatárok hozták össze a másodikat: Pavuk és Magosi asszisztálása mellett Galanisz közelről találta meg a rést Sevela mellett (1-2). A 39. percben egyszerre hárman (Gőz, Kiss Á. és Kovács V.) részesültek összesen nyolc perc „jutalomban”, utóbbi ráadásul még tíz perc fegyelmit is kapott, de minden maradt a régiben.

A zárófelvonásban Tendler közelről a kapuvasat találta el, majd Vojtkó kiállítását követően a Ferencváros rohamozhatott az egyenlítésért. Az idő múlása a miskolciaknak kedvezett, bár még nagyon sok volt hátra ahhoz, hogy „ráüljenek” a korongra. A 46. percben Pavukot támogatta le az egészségügyi személyzet egyik tagja, a bűnös (Fliszár) pedig 2+10 percig csak kívülről nézhette a mérkőzést. A 47. percben dőlt el a találkozó sorsa: Miskolczi emberelőnyben préselte be csapata újabb gólját (1-3). A hajrában a rombolás mellett a támadásvezetést sem hanyagolták el a vendégek. Magosiékat ezúttal csak dicsérni lehet, megtették, amit meg kellett tenniük. A mindent eldöntő hetedik csatát vasárnap 18 órától a miskolci jégcsarnokban vívják.

ÉM-KT



Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék

1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Budapest, 1000 néző. V.: Babic, Kingyes (Kókai, Soós D.).

Ferencvárosi TC: Sevela – Hietamaki, Jabornik (1), Dubek, Tendler 1, Rafaj (1) – Schwindt, Erdélyi, Sumi, Szappanos, Kiss Á. – Lengyel L., Garbacz, Farkas L., Shinkaruk, Fliszár – Üveges, Németh Á., Hardi, Kovács V., Papp Cs. – Soós (cserekapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Vojtkó, Hajós (1), Miskolczi 1, Toulmin – Láda B. (1), Leppanen (1), Magosi 1 (1), Galanisz 1, Pavuk (1) – Tuominen, Colin, Sági, Johnston, Sakaris – Bernáth, Szopos, Ritó, Popovics, Albert T. – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 18 perc + kétszer 10 perc fegyelmi (Kovács V., Fliszár), ill. 26 perc.

Greg Lindqvist: – Vezetésünk után volt lehetőségünk arra, hogy növeljük előnyünket, de ezzel nem tudtunk élni. Később mindent megtettük a sikerért, a szerencse azonban elpártolt tőlünk. Nincs veszve semmi, Miskolcra maradt a döntés.

Douglas Bradley: – Nagy kő esett le a szívünkről, rengeteget dolgoztunk érte. Sikerült javítani az előnyös és a hátrányos játékunkon is, ami ma a siker kulcsa volt. Gratulálok a fiúknak, vasárnap kiharcoljuk az elődöntőbe kerülést.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-3.


Út az elődöntőig:

1.mérkőzés: 2017. február 14., Miskolc

  • DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 4-5 (3-2, 0-2, 1-1)
  • 2. mérkőzés: 2017. február 16., Pesterzsébet

  • Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
  • 3. mérkőzés: 2017. február 18., Miskolc

  • DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 6-0 (3-0, 1-0, 2-0)
  • 4. mérkőzés: 2017. február 20., Tüskecsarnok

  • Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)
  • 5. mérkőzés: 2017. február 22., Miskolc

  • DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
  • 6. mérkőzés: 2017. február 24., Pesterzsébet

  • Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
  • 7. mérkőzés: 2017. február 26. vasárnap, Miskolc

  • 18:00 DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC

  • További eredmények, MOL Liga, negyeddöntő, 6. mérkőzések:

  • Dunaújvárosi Acélbikák-UTE 5-4 (0-1, 1-1, 3-2, 0-0, 1-0)

  • A párharc állása: 3-3.

  • Corona Brasov (román)-Debrecen 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

  • A párharc állása: 3-3.

    A negyeddöntők az egyik csapat negyedik sikeréig tartanak. A MAC Budapest már ott van a legjobb négy között.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!