BOON - Sport - DVTK

2017.11.18. 00:23

Puskás vs. DVTK - Készen állnak a feladat megoldására

Miskolc - Szombaton 15.30-tól Felcsúton, a PAFC ellen lép pályára a Diósgyőri VTK, az NB I 16. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - Szombaton 15.30-tól Felcsúton, a PAFC ellen lép pályára a Diósgyőri VTK, az NB I 16. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A válogatott (barátságos) mérkőzései miatt két hét szünet volt a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Diósgyőr egyrészt vívott egy edzőmeccset ezalatt (vereség a szlovák Tatran Presovtól), és persze edzéseket vezényelt a Bódog Tamás szakmai igazgató által vezetett szakmai stáb. A tréner a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a megszokott módon dolgoztak a bajnoki folytatásra, és készen állnak arra, hogy az előttük lévő feladatot megoldják.

Veszélyes ellenfelek

A DVTK és a Puskás Akadémia az első körben 2-2-es döntetlent ért el egymással, most az alábbi várakozásai voltak a szakmai munka irányítójának - aki erre azután válaszolt, hogy megjegyezte, szerinte előnyösebb lett volna, ha nincs ez a két hét szünet, ugyanis jobb, ha az elkövetett hibát, vereséget rögtön ki lehet javítani.

- Mindenki tudja, hogy egy jó csapatról, játékosokról van szó, amely jól erősített az utóbbi időben. Veszélyes ellenfelek, nem lesz könnyű dolgunk, de az utolsó négy meccsből, az utolsót leszámítva, lehet erőt meríteni. Bátran, a győzelem reményében megyünk Felcsútra. Az egyéni képességek meg vannak náluk, meg tudják oldani azokat a szituációkat, kialakuló helyzeteket, képesek váratlant húzni.

[poll id="1589"]

Játszik-e Busai?

Felszínre került még a Busai-kérdés, hogy játszik-e azok után a középpályás, hogy egykori csapata, a Ferencváros meccsére ment (mikor nem játszott), majd amikor ezt megpróbálta eltitkolni, Bódog Tamás megduplázta a rá eredetileg kiszabott büntetést.

- Meg van az esélye, hogy bekerüljön a csapatba. Csinált egy hibát, amit próbálunk neki megbocsátani. Amit ki tud javítani, ha úgy alakul... - erre érkezett azon felvetés az újságírók részéről, hogy ,,Nem félnek-e attól, hogy a közönség megbocsát-e?" - Ez már lecsengett, az én számomra véget ért ez a történet. A legfontosabb a teljesítmény, hogy ha játszik, akkor tegyen meg mindent ezért a klubért, ezért a városért.

"Ez katasztrófa..."

A szakmai igazgatótól véleményt kértünk az NB III-as csapat szerepléséről is, amely jelenleg az utolsó előtti, 15. helyen áll a Keleti csoportban. Lapunk a ,,lehangoló" jelzőt használta, a tréner mást:

- Ez katasztrófa... - jellemezte a tartalékok helyzetét Bódog Tamás. - Egy-egy rosszabb eredmény be-be csúszhat, de amelyik csapatban 8, 9, alkalmanként 10 olyan játékos lép pályára, akinek NB I-es mérkőzése van, akkor ez az eredmény nem elfogadható. Ha megkérdezem, hogy milyen volt a hozzáállás, mi a probléma, és azt a választ kapom, hogy ők mindent megtettek, akkor felmerül a kérdés: mit keres valaki egy elsőosztályú csapat keretében, ha az NB III-ban nem tud kitűnni? Levonjuk a következtetéseket, volt számonkérés, volt fejmosás, a cél nem más, mint hogy a csapat maradjon benn ebben az osztályban.

Játékosszavak

Forgács Dávid, a DVTK védője: - Jó volt ez a kis pihenő, főleg amiatt, hogy sajnos nem tudtunk győzelemmel menni a szünetre, a fejeket azonban sikerült kitisztítani a legutóbbi vereség után. Új lapot kezdünk, van még hátra négy őszi találkozónk, ezeknek úgy próbálunk nekimenni, hogy nyerjük meg mind a négyet. Remélem, a Puskás ellen ugyanúgy tudunk játszani, mint a Balmazújvárost megelőző három mérkőzésen, és ugyanazt az eredményt tudjuk majd hozni.



[related-post post_id="3683167"]

[related-post post_id="3683237"]

[related-post post_id="3677395"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!