DVTK vs. Tatran – Bódog nem volt boldog a vereség után

Akt.:
A DVTK gólszerzője, Oláh Bálint harcol a labdáért
A DVTK gólszerzője, Oláh Bálint harcol a labdáért - © Fotó: dvtk.eu/Szabó Krisztián
Miskolc – A nemzetközi szünetben felkészülési mérkőzést játszott a DVTK a szlovák élvonalbeli 1. FC Tatran Presov ellen szombaton délután.

A 12 csapatos szlovák bajnokság 10. helyén szerénykedő eperjesiek mindkét diósgyőri kapusnak betaláltak, a DVTK részéről pedig csak Oláh Bálint volt eredményes a nemzetközi felkészülési mérkőzésen. A Tatran Presov ellen pályára lépett piros-fehéreknél a múlt hétvégén “eltévedt” Busai Attila is.

dvtk_tatran_presov_busai

Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK – 1. FC Tatran Presov
1-2 (0-1)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Kövér Tamás, Márkus Tamás).

DVTK 1. félidő: Bukrán – Eperjesi, Karan, Tamás, Bárdos – Vela, Kocsis, Nono, Óvári – Szarka, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
DVTK 2. félidő: Antal – Nagy T., Ivánka, Tamás, Forgács – Vela, Busai, Nono, Oláh B. – Óvári, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Tatran 1. félidő: Talian – Milyutin, Luberda, P. Jacko, Trebuňák – Keresztes – Adekunle, Sedlák, Bartek, Mudry – Wiezik. Vezetőedző: Sergi Kovalets.
Tatran 2. félidő: Slančík – Gončar, Luberda (Haladej, 62.), Hovančík, Petko – Keresztes (Boloca, 66.) – Kačala, Micherda, D. Jacko, Trebuňák (Grejták, 89.) – Haladej. Vezetőedző: Sergi Kovalets.

Gólszerző: Wiezik (0-1) a 7., Oláh B. (1-1) az 54., Streňo (1-2) a 76. percben.

Bódog Tamás: – Mindenképpen fontos volt számunkra, hogy egy erős ellenfél ellen játsszunk a nemzetközi szünetben. Terhelés szempontjából ideális volt a találkozó, a hozzáállás jó volt, a teljesítmény kevésbé. Sok minden nem működött, a csapatjáték felépítése nem volt gördülékeny, nyögvenyelősen hoztuk ki a labdát hátulról. A játékosok fáradtak voltak az elmúlt napi munka után, de ettől függetlenül legalább meg kellett volna próbálni azokat a mozgásokat, amiket gyakoroltunk. Egy ilyen edzőmérkőzésnek mindig több az értelme, mint egy edzésnek. Kikaptunk, nem vagyunk boldogok, de erős terhelést kaptak a játékosok.

A gólok története

7. perc: Bal oldali beadást követően a rövid saroknál Jakub Wiezik közelről, egyből a rövid sarokba passzolta a labdát, 0-1

54. perc: Nono jobb oldali oldalszabadrúgása után a középen Oláh Bálint eszmélt a leggyorsabban, és négy méterről a hálóba lőtt, 1-1

76. perc: Erik Streňo lépett ki egyedül a diósgyőri térfél közepén, vezette a labdát, majd 15 méterről a tehetetlen Antal mellett a hálóba emelt, 1-2

Forrás: dvtk.eu